Kasteel - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Kasteel

Origineel overnachten in een kasteel

Originele en bijzondere hotels zijn er in veel verschillende varianten; van basic B&B's tot ultra luxe hotels in grote steden zoals het Amstel Hotel in Amsterdam of Hotel New York in Rotterdam.

Maar wie écht luxe uit wil pakken of op zoek is naar een romantisch weekendje weg, kiest voor een overnachting in een kasteelhotel.

Slapen in een luxe kasteelhotel

Ondanks de dikke muren van de kastelen, gaven de gebouwen vroeger relatief weinig comfort. Alleen als er een open haard was, dan werd het in de ruimte met die open haard enigszins warm in de winter.

Tegenwoordig zijn de kastelen die dienst doen als kasteelhotel volledig geïsoleerd en omgetoverd tot luxe accommodaties voor een bijzondere overnachting of een origineel weekend weg.

Daarnaast bieden zijn de meeste kasteelhotels ook veel luxe services. Maar belangrijker is natuurlijk de hotelkamer zelf waar u met uw geliefde vorstelijk kunt genieten.

Bijzondere Overnachting Origineel Overnachten Slapen in een kasteel3

Slapen in kasteelkamers met uitzicht op de gracht

Standaardkamers in kasteelhotels zijn over het algemeen het meest goedkoop maar ook het meest standaard.

Voor een kleine meerprijs heeft u al een luxere kamer met bijvoorbeeld een eigen jacuzzi en sauna.

Ook is het mogelijk een iets duurdere kamer te kiezen met meer of beter uitzicht. Zo zijn er kasteelhotels die speciale torenkamers aanbieden in de nok van het dak van het kasteel, of kamers met uitzicht op de gracht rondom het kasteel

Weer andere hotels bieden juist kamers aan op de begane grond van het kasteelhotel, waarbij u met openslaande deuren zo de kasteeltuin in loopt vanaf uw privé-terras.

Kasteelhotels in Nederland, België en Duitsland

Bijzondere Overnachting Origineel Overnachten Slapen in een kasteel2Alleen al in Nederland zijn er genoeg kastelen waar u in kunt slapen als gast. Deze bevinden zich over het algemeen in het Oosten en Zuiden van het land, met name Zuid-Limburg is rijk aan veel kastelen.

Ons favoriete kasteelhotel ligt net buiten Maastricht en direct aan de Maas. Kasteel Hoogenweerth is in Nederland misschien wel het meest romantische kasteelhotel wat u kunt vinden.

Het meest bekende en luxe kasteelhotel dat we in Nederland hebben is misschien wel Chateau St. Gerlach, eveneens nabij Maastricht. Zelfs de voormalig Amerikaanse president Bush heeft in dit kasteelhotel geslapen. Eveneens in Limburg vinden we in Schin op Geul, Kasteel Schaloen.

Bijzondere-Overnachting-Origineel-Overnachten-Slapen-in-een-kasteel5De bekende hotelketen Fletcher heeft ook een aantal kasteelhotels in Nederland beschikbaar. Zo vinden we in het Limburgse Kerkrade Kasteelhotel Erenstein en in het Zeeland Kasteel Landgoed Renesse.

En geloof het of niet, maar zelfs in de Randstad nabij Haarlem is er een prachtig landgoedhotel beschikbaar. Kijk eens op de site naar de mogelijk voor een overnachting in Kasteel Duin & Kruidberg in Santpoort.

Daarnaast bieden wij in buurlanden België en Duitsland ook veel luxe kasteelhotels aan. Met het aanbod op onze site zijn er altijd wel kasteelhotels beschikbaar binnen een afstand van maximaal drie uur met de auto.

Romantisch kasteelarrangement

Bijzondere-Overnachting-Origineel-Overnachten-Slapen-in-een-kasteel6Vanzelfsprekend kunt u kiezen voor 'losse' overnachtingen in één van bovenstaande kasteelhotels, maar meestal is het voordeliger en leuker om speciale arrangementen af te nemen.

Zo bieden bijna alle hotels wel 'culinaire arrangementen' aan of 'romantische arrangementen'. In bepaalde gevallen kunt u zelfs een heel kasteel afhuren voor uw bruiloft én daarbij de kamers van het kasteel afhuren voor de gasten van uw bruiloft.

Een kasteelhotel afhuren voor een bruiloft is natuurlijk een relatief dure aangelegenheid, maar het geeft wel net dat extra speciale en romantische tintje aan uw bruiloft. Tel daarbij op dat u bij het ontbijt de dag na uw bruiloft, nog gezellig kunt napraten met familie en vrienden.

  1. Home
  2. Kasteel
Filter
Filter × Close
Location: Fletcher Landgoed Hotel Renesse, Stoofwekken 5, 4325 BC Renesse, NederlandWebsite: https://lt45.net/c/?si=13146&li=1605667&wi=297204&ws=Renesse&dl=nl/