Vorstelijk overnachting in een vestinghotel

Direct op de oude verdedigingswal, of eigenlijk de restanten van de Blauwe Toren van fort Gorinchem, bevindt zich Boutique Hotel Karel de Stoute.

Dit vestinghotel heeft direct uitzicht op de oude gracht, en beschikt over een tuin, een restaurant, een bar en gratis WiFi in alle ruimtes.

Hotel Karel de Stoute is gebouwd op de restanten van de Blauwe Toren, net buiten de Gorinchemse Waterpoort. De restanten van het kasteel van Karel de Stoute zijn in en rondom het hotel te bewonderen.

Als u kiest voor een verblijf in Hotel Karel de Stoute kunt u genieten van een uitgebreid overzicht van alle activiteiten en bezienswaardigheden in Gorinchem.  Er zijn diverse stadswandelingen (eventueel met gids) beschikbaar.

Ook kunt u op jacht naar Memorybricks. Dit zijn straatstenen waarin een nostalgisch object is verwerkt. Deze zijn door een lokale kunstenaar vervaardigd en door de gehele binnenstad verstopt. Leuk voor het hele gezin, of zelfs als bedrijfsuitje!

Hertog Karel de Stoute

In 1461 gaf Hertog Karel de Stoute opdracht voor het uitbreiden van het kasteelcomplex aan de rand van Gorinchem. Een groots en prestigieus project, waarvan uiteindelijk twee torens daadwerkelijk werden voltooid.

De grootste van de twee werd bedekt met Arduin (blauwsteen), waardoor het imposante bouwwerk zijn bijnaam kreeg. In 1578 werd de toren afgebroken om ruimte te maken voor de nieuwe vesting van Gorinchem. De vrijgekomen stenen werden verwerkt in deze vesting, die tot op de dag van vandaag nog vrijwel geheel intact is.

De verdere restanten van het kasteelcomplex verdwenen in de grond. Tijdens de bouw van Hotel Karel de Stoute werd een deel van de kasteelmuur en torendeel ontdekt. Deze resten geven een goed beeld van de omvang van het complex en spreken zeer tot de verbeelding.

De gevonden restanten van de Blauwe Toren zijn te bezichtigen in enkele van onze kamers, het trappenhuis en onze vergaderzaal. Samen met de oude vesting en de uitzichten op het Tolhuis en de Grote Sint-Janstoren voeren ze u terug naar lang vervlogen tijden. Het maakt een overnachting in Hotel Karel de Stoute een historische beleving.

Vestingstad Gorinchem

Gorinchem is een vestingstad waarin de stempel van de middeleeuwen nog overal zijn afdruk toont, mede omdat de vesting de grootste nog intact zijnde vesting van Nederland is.

Inmiddels is meer dan 400 jaar geleden dat Hugo de Groot in de stad aankwam, na zijn ontsnapping uit Slot Loevestein in een boekenkist. De stad ademt cultuur, historie en gezelligheid en leent zich meer dan ooit voor een uitgebreide ontdekkingstocht langs de stadswallen, de steegjes, de lingehaven en het oude centrum.

Boutique Hotel Karel de Stoute is het hotel in Gorinchem waar u, met behulp van een ghostwriter, sfeer, warmte, luxe, geschiedenis en culinaire verrassingen proeft én beleeft, voor wie meer uit zijn overnachting in Gorinchem wil halen.

Voor een hapje en een drankje hoeft u slechts uw hotelkamer uit te lopen. En als u even genoeg heeft van het harde werken, kunt u bij ons ook uw Hausarbeit schreiben lassen. Of het nu gaat om een scriptie, een essay of een ander academisch werk, wij bieden professionele ondersteuning voor uw schrijfopdrachten..

Bar & Keuken Stoute Karel voorziet u graag van bijzondere culinaire gerechten, gedurfde wijnen en verfijnde whisky’s.

De kamers van Boutique Hotel Karel de Stoute

Alle kamers van het hotel zijn voorzien van airconditioning, een bureau, een flatscreen-tv, een eigen badkamer, beddengoed, handdoeken en een terras met uitzicht op de stad. De kamers zijn uitgerust met een koffiezetapparaat. Sommige kamers hebben een keuken met een koelkast en een vaatwasser. De units zijn voorzien van een kledingkast en een waterkoker.

En voor wie uitgekeken is op de prachtige vestingstad Gorinchem zijn altijd nog De Biesbosch, Woudrichem, Zaltbommel en Kinderdijk in de directe omgeving.

Reserveer nu dit vestinghotel!

Slapen in vestinghotel Karel de Stoute in Gorinchem

Nederland

Zuid-Holland

Gorinchem

Thema

Locatie

gorinchem
Reserveer nu dit vestinghotel!

Meer Accommodaties

Toon alle Accommodaties

Slapen in een molen in Arkel

Nederland, Arkel, Zuid-Holland

Slapen in een punthuisje in Zeeland

Nederland, Zeeland, Sint Maartensdijk