Pasen

Vakantie-pasen-weekendje-weg-2

Vakantie tijdens het Paasweekend en de Paasvakantie

De eerste vakantie van het jaar is natuurlijk de voorjaarsvakantie, of voor de Zuiderlingen; de carnavalsvakantie.

Tijdens deze vakantie trekken veel mensen er alweer op uit om stoom af te blazen van de eerste drukke weken van het jaar.

Veel mensen gaan tijdens deze vakantie op wintersportvakantie, anderen blijven juist dichterbij huis.

Zie kiezen er voor te verblijven in een originele of bijzondere accommodatie met een houtkachel om lekker warm te blijven.

Tips voor tijdens het lange weekend met Pasen

Maar eigenlijk is het lange weekend met Pasen de eerste échte vakantie. Hoewel het soms tijdens Pasen kouder kan zijn dan met Kerst, is het idee van veel mensen dat je met Pasen voor het eerst weer van het zonnetje kan genieten.

Vakantie pasen weekendje weg 3
Met een beetje geluk, kunt u tijdens Pasen al een terrasje zitten. Foto door Jorge Franganillo via Flickr.com under Creative Commons License.

Het weer is een beetje afhankelijk van wanneer Pasen valt natuurlijk. Valt Pasen begin april dan kan er vaak nog sprake zijn van regen, wind en herfst-achtig weer.

Maar als Pasen laat valt, soms zelfs een week voor Koningsdag, dan kan het zomaar al lente zijn en zitten de terrassen overvol.

In Nederland kennen we geen Paasvakantie, maar alleen een lang weekend. In België en sommige deelstaten in Duitsland is Pasen vergelijkbaar met de meivakantie in Nederland.

Veel scholen sluiten rond Pasen twee weken de duren, vandaar dat er met name aan de Zeeuwse en Hollandse kust veel Duitsers te vinden zijn tijdens Pasen.

 

Een originele overnachting tijdens Pasen

Belgen en Duitsers reserveren dan ook vaak één of twee weken een huisje op een Center Parcs of een Landal Greenparks. Nederlanders gaan liever een weekendje weg naar een Europese stad als stedentrip.

Maar omdat iedereen op Goede Vrijdag weg wilt en op Paasmaandag weer terug, zijn de ticketprijzen vaak zo hoog, dat een citytrip alsnog duur kan uitpakken.

Daarom kiezen voor dit weekend tijdens Pasen veel Nederlanders nog voor een weekendje weg in eigen land. Pas met de meivakantie stappen de gezinnen weer massaal in het vliegtuig naar de zon.

Voor die thuisblijvers hebben we vanzelfsprekend ook een mooi aanbod van originele en bijzondere overnachtingen! En het mooie is; de meeste accommodaties bevinden zich gewoon in Nederland, België en de grensstreek van Duitsland. Dus op altijd maximaal 2,5 uur rijden van Utrecht.

Slapen bij de boer met Pasen

Bijzondere Overnachting Origineel Overnachten Slapen in een Treehouse Landal 2
Bij Landal kunt u tijdens Pasen origineel overnachten in een boomhut mét glijbaan!

Veel accommodaties die op onze site staan lenen zich meer voor de zomerperiode, zoals bijvoorbeeld de slaapplekken van Boerenbed waarbij u blijft overnachten bij de boer.

U slaapt dan meestal in een luxe lodge- of canvastent, waar weliswaar een houtkachel in staat, maar in de winter is dit toch nog nét te koud.

De meeste bezoekers kiezen daarom pas rond Pasen of later voor deze leuke ervaring op de boerderij. Zeg nu zelf, wat is er leuker dan tijdens Pasen zelf je eitjes te zoeken en te beschilderen?

Net als overigens het slapen in een boomhut, al is er de uitzondering van de Center Parcs-boomhut en de boomhut van Landal Greenparks.

Deze Center Parcs en Landal-boomhutten zijn eigenlijk heel goed geïsoleerde vakantiewoningen in de bomen en mét glijbaan.

Een vakantiepark reserveren tijdens Pasen

U kunt kiezen voor een leuk hotel met een Paas-arrangement zoals die worden aangeboden door Fletcher Hotels, maar u kunt ook kiezen voor een verblijf in een privé-huisje van Belvilla of juist op een vakantiepark.

Voor veel vakantieparken zoals Center Parcs en Landal Greenparks is het Paasweekend, het eerste weekend dat men 100% bezetting heeft. Dit zorgt er weliswaar voor dat er veel andere gezinnen zijn op deze parken, maar juist hierdoor kunnen de kinderen ook veel vriendjes maken.

Andere bekende parken die speciale Paas-arrangementen aanbieden zijn de parken van Droomparken, Molecaten en Roompot Vakantieparken.

Vakantie pasen weekendje weg 1
Op Safari Resort de Beekse Bergen kunt overnachten tussen de dieren.

Glamping tijdens Pasen

Wilt u liever niet in een huisje verblijven maar kiest u juist voor een luxe kampeer ervaring; kijk dan eens op de site van Glampings.com.

Deze website richt zich uitsluitend op luxe safarilodges en tiny houses in Nederland. Bij deze accommodaties heeft u wel de vrijheid van kamperen, maar de luxe van een vakantiehuisje.

Over safarilodges gesproken, wist u dat u in Safari Resort de Beekse Bergen in Hilvarenbeek, gewoon tussen de dieren kunt slapen?

De luxe en avontuurlijk ingerichte lodges zijn door middel van hekken of een gracht gescheiden van de dieren natuurlijk. Ziet u zichzelf al ontbijten met het uitzicht op de giraffes en tijgers?

Vakantie-tips voor overnachtingen tijdens Pasen

Uiteindelijk reserveren de meeste mensen één van de originele en bijzondere overnachtingen zoals hieronder in het overzicht al aangegeven. Wat dacht u van een overnachting in een kasteel of klooster, een kraanhotel of zelfs een vuurtoren?

Lekker genieten van de eerste zonnestraaltjes tijdens Pasen aan de kust of juist nog even opwarmen bij de open haard in de bossen? Ook die accommodaties staan op onze site!

Zoekt u juist liever wat meer reuring tijdens het lange Paasweekend? Kijk dan eens bij onze originele en bijzondere accommodaties in de grote stad! Zo hebben we werfkelders in Utrecht, een voormalig cruiseschip in Rotterdam, een kasteel in Maastricht en natuurlijk legio hotels in onze hoofdstad Amsterdam.

Wellness tijdens Pasen

Lekker-weg-met-de-voorjaarsvakantie-krokusvakantie-of-carnavalsvakantie-wellness-Fort-Beemster
Het Fort Beemster wellness-resort.

En voor wie écht wil ontspannen en de boel de boel wilt laten; laat uzelf lekker verwennen in één van de wellness-resorts die wij aanbieden.

Er zijn natuurlijk veel hotels met wellness-faciliteiten, maar er zijn ook accommodaties die zich volledig hebben toegelegd op wellness zoals bijvoorbeeld het Spa Zuiver Hotel in Amsterdam.

De meeste wellness-resorts liggen in rustige gebieden, maar het Spa Zuiver Hotel is dus één van de uitzonderingen. Het voordeel van de liggen in onze hoofdstad is wel dat u een dagje wellness combineren met een dagje lekker shoppen.

U kunt ook kiezen voor juist alleen maar wellness door bijvoorbeeld lekker een paar dagen naar Fort Beemster te gaan. Dit voormalig fort, onderdeel van de ‘Stelling van Amsterdam’ is volledig gerenoveerd en nu een wellness center.

 

 

Slapen op het water in Rotterdam - De Wikkelboat

Bijzondere overnachting in de Wikkelboat in Rotterdam Bij slapen op een woonboot denkt iedereen

Location: Wijnhaven 2, 3011 WP Rotterdam, NederlandWebsite: https://www.booking.com/hotel/nl/wikkelboat.nl.html?aid=1574664

Slapen in een Tiny House op de Hoge Veluwe

Slapen in een Tiny House op de Hoge Veluwe Wil jij er ook even tussenuit en genieten van een

Origineel overnachten in een Finse Kota

Slapen in een echte Finse Kota De zon schijnt door de lichtkoepel in het dak van je warme

Location: Druisdijk 15, Alphen, NederlandWebsite: http://www.het-buitenland.nl/

Origineel overnachten in een tipi tent

Slapen in een echte tipi tent De zon schijnt door de lichtkoepel in het dak van je warme

Location: Druisdijk 15, Alphen, NederlandWebsite: http://www.het-buitenland.nl/

Slapen in een Drentse Boerenlodge

Origineel overnachten in een boerenlodge Midden op het idyllische platteland van Drenthe, bevindt

Location: Fluitenbergseweg 93, Fluitenberg, NederlandWebsite: https://www.boerenlodge.nl/

Slapen in een luxe boomhut of treehouse van Landal

Origineel overnachten in een boomhut met glijbaan Midden op de Veluwe, en dus midden in de natuur,

Location: Landal Miggelenberg, Miggelenbergweg, Hoenderloo, NederlandWebsite: https://tc.tradetracker.net/?c=20132&m=12&a=112667&r=Miggelenberg&u=/parken/miggelenberg/accommodaties/4cth

Hotel van Oranje Noordwijk van Harry Mens Business Class

Hotel van Oranje Noordwijk van Harry Mens Business Class Direct aan de boulevard van Noordwijk aan

Location: Hotel Van Oranje, Autograph Collection, Koningin Wilhelmina Boulevard, Noordwijk, NederlandWebsite: https://www.awin1.com/cread.php?awinmid=8371&awinaffid=375125&clickref=HvOHarryMens&p=https://www.expedia.nl/The-Hague-Hotels-Hotel-Van-Oranje.h526024.Hotelinfo

Fletcher Parkhotel Val Monte in Berg en Dal

Overnachten in de natuur onder de rook van Nijmegen Net buiten de drukte van de oudste stad van

Location: Oude Holleweg 5, 6572 AA Berg en Dal, NederlandWebsite: https://lt45.net/c/?si=13146&li=1605662&wi=297204&ws=ValMont&dl=nl/

Fletcher Hotel Erica in Berg en Dal

Overnachten in de natuur onder de rook van Nijmegen Net buiten de drukte van de oudste stad van

Location: Fletcher Hotel-Restaurant Erica, Molenbosweg, Berg en Dal, NederlandWebsite: https://lt45.net/c/?si=13146&li=1605599&wi=297204&ws=HotelErica&dl=nl/

Fletcher Landgoed Hotel Holthurnsche Hof in Berg en Dal

Overnachten in de natuur onder de rook van Nijmegen Net buiten de drukte van de oudste stad van

Location: Zevenheuvelenweg 48A, 6571 CK Berg en Dal, NederlandWebsite: https://lt45.net/c/?si=13146&li=1605678&wi=297204&ws=HolthurnscheHof&dl=nl/

Natuurlijk overnachten in Natuurhutten

Bijzondere overnachting in de natuur In het Gelderse plaatsje Olburgen, op de grens tussen de

Location: Camping Dorado Beach, Pipeluurseweg 8, 7225 ND Olburgen, NederlandWebsite: https://www.droomparken.nl/tradetracker/?tt=2026_12_112667_MarinaStrandbadNatuurhutten&r=/marinastrandbad/boek

Slapen in een Pipowagen op Molencaten park de Leemkule

Origineel overnachten in een pipowagen Midden op de Veluwe bevindt zich een vakantiepark waar jong

Slapen bij de boer in 't Boshuis

Overnacht in de boerderij van de familie Rietman Niet is lekkerder voor kinderen dan buiten spelen!

Location: 7233 SE Vierakker, Gelderland, NederlandWebsite: http://tc.tradetracker.net/?c=2133&m=12&a=112667&r=BoerenBedBoshuis&u=/locatie/het-boshuis/

Rietgedekte villa in het groen

Landgoed de Uitkijk in Hellendoorn Op de grens van Twente en aan de rand van het Nationaal Park de

Natuurlijk overnachten in de Brabantse bossen van Vakantiepark Dierenbos

Slapen op Vakantiepark Dierenbos Vlakbij Den Bosch, bij het dorpje Vinkel, vindt u Vakantiepark

Location: Vakantiepark Dierenbos, Vinkeloord 1, 5382 JX Vinkel, NederlandWebsite: https://www.dierenbos.nl/ttnl/?tt=23281_12_112667_&r=/

Vakantiepark Beekse Bergen

Luxe overnachten bij de Beekse Bergen Na de Efteling zijn de Beekse Bergen in Hilvarenbeek

Wellness in Drenthe - Fletcher Hotel De Hunzebergen

Kom tot rust in de Drentse natuur Midden tussen de bossen van het Drentse dorpje Exloo, staat

Location: Valtherweg 36, 7875 TB Exloo, NederlandWebsite: https://lt45.net/c/?si=13146&li=1605627&wi=297204&ws=Hunzebergen&dl=nl/

Bijzondere Paalhutten op 3 meter hoogte

Origineel overnachten hoog boven de grond In het Gelderse plaatsje Olburgen, op de grens tussen de

Slapen in een avontuurlijke safaritent op het water

Bijzondere overnachting op het water In het Gelderse plaatsje Olburgen, op de grens tussen de

Location: Camping Dorado Beach, Pipeluurseweg 8, 7225 ND Olburgen, NederlandWebsite: https://www.droomparken.nl/tradetracker/?tt=2026_12_112667_MarinaStrandbadSafaritent&r=/marinastrandbad/boek

Slapen bij de boer op Boerderij Wesselink in Schalkhaar

Bijzondere overnachting in de natuur Verscholen in een 'vergeten' stukje Nederland ligt deze 400

Location: Wesselinksdijk 7, 7433 RL Schalkhaar, NederlandWebsite: http://tc.tradetracker.net/?c=2133&m=12&a=112667&r=BoerenBedWesselink&u=/locatie/het-wesselink/

Slapen bij de Boer op De Brabantse Hei

Overnachten in de Brabantse natuur Midden op de Brabantse Kempen in het dorpje Hooge Mierde,

Sfeervol overnachten in een Yurt in Drenthe

Slapen in een Mongoolse yurt Ga lekker onthaasten en heerlijk overnachten in deze Mongoolse yurt,

Location: Kerkhoflaan 11, 7913 VV Hollandscheveld, NederlandWebsite: https://www.booking.com/hotel/nl/mobo-yurt.nl.html?aid=1574664

Vier sterren all inclusive hotel De Bonte Wever

Unieke all-inclusvive formule De Bonte Wever in Assen is een unieke 4-sterren hotelaccommodatie en

Location: Stadsbroek 17, 9405 BK Assen, NederlandWebsite: https://ds1.nl/c/?si=6411&li=1319493&wi=297204&ws=BonteWever&dl=hotel/de-bonte-wever

Slapen in luxe suites in de Watertoren van Nes

Origineel overnachten in een watertoren in Friesland In de voormalig Watertoren van Nes (Friesland)

Location: Watertoren Hotel Nes, Kleasterwei 19, 8494 NN Nes, NederlandWebsite: https://www.booking.com/hotel/nl/watertorenhotel-nes.nl.html?aid=1574664

Slaap in de koeienkamer van Boerderij de Zalm

Origineel overnachten op Boerderij de Zalm Boerderij de Zalm is een pand met een rijke historie. De

Location: Pothuizerweg 19, 3998 NB Schalkwijk, NederlandWebsite: https://www.booking.com/hotel/nl/boerderij-de-zalm.nl.html?aid=1574664

Bijzondere overnachting, slapen in een boomhut

Slaap in een boomhut met het hele gezin! Wie droomt er niet van een bijzondere overnachting in een

Location: Badweg 1, 8223 PA Lelystad, NederlandWebsite: https://boomhutovernachtingen.nl/

Slapen in een luxe boerderij - Hof van Saksen - Landal Greenparks

Luxe overnachten in uw eigen boerderij Altijd al gedroomd van een eigen boerderij? Dan is dit uw

Location: Hof van Saksen, Borgerderstraat, Nooitgedacht, NederlandWebsite: http://tc.tradetracker.net/?c=20132&m=12&a=112667&r=HofvanSaksen&u=https://www.hofvansaksen.nl

Slapen in het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee

Origineel overnachten met uitzicht op de Noordzee Direct aan de kilometers lange boulevard van

Location: Radisson Blu Palace Hotel, Noordwijk-aan-zee, Pickeplein, Noordwijk, NederlandWebsite: https://ds1.nl/c/?si=2830&li=161478&wi=297204&ws=PalaceHotelNoordwijk&dl=nl/noordwijk_aan_zee/palace/

Slapen in de voormalig watertoren van Vlissingen

Wakker worden met het beste uitzicht van Zeeland Op onze site staan veel leuke, originele en

Location: Badhuisstraat 187, 4382 EA Vlissingen, NederlandWebsite: https://www.airbnb.nl/c/gvandermade?currency=EUR

Slapen in een Finkota Slaapton - De Veerstal in Lathum

Origineel overnachten in een Finkota trekkershut Op Recreatiepark de Veerstal in het Gelderse

Location: Recreatiepark De Veerstal, Marsweg 12, 6988 BM Lathum, NederlandWebsite: https://ds1.nl/c/?si=6411&li=1319493&wi=297204&ws=FinkotaVeerstal&dl=vakantiepark/recreatiepark-veerstal

Bijzondere Tipitent in de Achterhoek

Tipitent met etage Op Droompark Marina Strandbad in de Achterhoek staat deze bijzondere Tipitent.

Slapen in een boomstam

Origineel overnachten op Veluwe Camping de Pampel Midden in de Nationaal Park de Hoge Veluwe, vindt

Location: Veluwe camping De Pampel, Woeste Hoefweg, Hoenderloo, NederlandWebsite: https://www.pampel.nl/accommodaties/verhuur/slapen_in_een_boomstam!

Slapen in een Mongoolse Yurt of Ger langs de Rijn

Bijzonder overnachten op Mongoolse camping QKLQ Bij het dorpje Angeren, gemoedelijke gelegen langs

Location: Kamervoort 25a, 6687 LB Angeren, NederlandWebsite: http://www.gercamping.com