Slapen in een vuurtoren - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Vuurtoren

Origineel overnachten in een vuurtoren

Bijzondere Overnachting Origineel Overnachten Slapen in de vuurtoren van Den Helder8Slapen in een vuurtoren en wakker worden met uitzicht over zee, wie wil dat nu niet?

Omdat in de meeste vuurtorens geen lift is, en je dus veel trappen moet klimmen, zijn de vuurtoren-accommodaties die wij aanbieden op Bijzondere-Overnachting.nl niet geschikt voor ouderen en gezinnen.

Maar natuurlijk juist wél voor koppels die romantisch een paar dagen er tussenuit willen.

Romantische overnachting in een vuurtoren

Nederland kent veel vuurtorens, maar het overgrote deel doet geen dienst meer en een aantal zijn zelfs omgebouwd tot een luxe appartement of hotelkamer.

's Ochtends wakker worden en ontbijten terwijl de ochtendmist optrekt, of juist al direct lekker in het zonnetje! En of het nu goed of slecht weer is, in de vuurtorenhotels hierboven is het altijd romantisch toeven.

Bij goed weer slaat u de deuren open en kunt u genieten van de zeelucht en elkaar, bij slecht weer slaan de regen en wind hard tegen de ramen terwijl jullie lekker onder de dekens blijven liggen met een flesje wijn.

Een aantal vuurtorens, of in sommige gevallen ook welk kustwachttorens of seinpoststellingen genoemd, staat zelfs een jacuzzi waar u kunt ontspannen.

Bijzondere Overnachting Origineel Overnachten Slapen in de vuurtoren van Den Helder6

Vuurtoren aan de Zeeuwse of Hollandse kust én de Waddeneilanden

De mooiste vuurtorens staan op de Waddeneilanden Texel, Ameland & Vlieland maar vergeet ook de vuurtoren op Schiermonnikoog niet.

Maar ook op het vasteland vindt u prachtige vuurtorens zoals in Scheveningen, IJmuiden en Den Helder.

Een aantal hiervan zijn dus ingericht om u te verwelkomen voor een bijzondere romantische overnachting.

In Vlissingen (Zeeland) heeft u vanuit de Middeleeuwse gevangenistoren of de oude watertoren dan juist weer prachtig uitzicht op de gigantische vrachtschepen die over de Westerschelde richting Antwerpen varen!

Zo is de vuurtoren van Den Helder echt een aanrader om uw geliefde ten huwelijk te vragen, samen de zonsondergang te bewonderen of als uitvalsbasis voor een mooie strandwandeling!

Overnachten met uitzicht over het water

Slapen op de Pier van Scheveningen 4

Naast romantische vuurtorens zijn er nog meer originele accommodaties om romantisch te overnachten én uitzicht op zee of de rivier te hebben.

Midden in Amsterdam bevindt zich bijvoorbeeld het Faralda Kraanhotel, waar u vanuit de jacuzzi een prachtig uitzicht heeft over onze hoofdstad. En in de havenkraan van Harlingen kijkt u zo naar Vlieland en Terschelling!

Op de pier van Scheveningen slaapt u dan weer letterlijk boven de Noordzee en zit u eerste rang voor een romantische zonsondergang!

En natuurlijk kan Rotterdam als havenstand niet ontbreken op deze pagina, want ook in misschien wel de grootste en meest bekende 'vuurtoren' van Nederland kunt u overnachten: de Euromast!

  1. Home
  2. Vuurtoren
Filter