Herfstvakantie

Vakantie of weekendje weg tijdens de herfstvakantie

Traditiegetrouw is de herfstvakantie weer de eerste pauze na de lange zomervakantie, die zich uitstekend leent voor een korte vakantie. Daar waar veel Nederlanders de zomervakantie al hebben aangegrepen om met het vliegtuig naar de zon te gaan, is de herfstvakantie juist een periode waarin veel mensen in eigen land er op uit trekken. Deze ‘thuisblijvers’ gaan er dan een dagje op uit, een weekendje weg of zelfs een hele week weg. En geef de thuisblijvers eens ongelijk; bij mooi weer is de herfstvakantie in Nederland ook prachtig.

Slapen in een Tiny House tijdens de herfstvakantie

Op onze website hebben we bijzondere en originele accommodaties verzameld voor tijdens herfstvakantie. Van een ‘tiny house’ op de Veluwe tot aan een huisje aan de kust om te genieten van de laatste zonnestralen van het jaar. Overdag in het zonnetje al lekker genieten van een kopje koffie of een wijntje bij een strandpaviljoen, of juist lekker uitwaaien tijdens een heftige herfststorm. Er zijn niet alleen vakantieparken aan de kust, maar er zijn ook luxe huisjes letterlijk op de stranden van de Nederlandse kust!

Tips voor een lang weekend weg tijdens de herfstvakantie

Met een beetje geluk is het nog mogelijk om, in elk geval overdag nog, op het terras te zitten. En hoewel het geen zomervakantie meer is en de Noordzee al flink aan het afkoelen is, zijn er altijd wel een paar waaghalzen die een frisse duik nemen in het water. We geven het grif toe; tijdens de herfstvakantie kan het een beetje een gok zijn met het weer. ‘s Avonds koelt het al snel af en in de ochtend kan het nog fris zijn. Maar overdag is het in het zonnetje nog vaak goed toeven!

Vakantie-Herfstvakantie-weekendje-weg-6
In de herfst kan je lekker uitwaaien op het strand.

Een originele overnachting tijdens de herfstvakantie

Met name bij accommodaties aan de kust is het tijdens de herfstvakantie goed zoeken naar beschikbaarheid én een mooie prijs. Er is namelijk veel concurrentie van Belgische en Duitse vakantiegangers. Met name de Duitse schoolvakanties tijdens de herfst vallen in de zelfde periode als de Nederlandse schoolvakanties. De Belgische herfstvakantie vallen over het algemeen één week na de Nederlandse herfstvakantie. Duitsers reserveren dan ook vaak tijdens de herfstvakantie voor een hele week een huisje op een Center Parcs of een Landal Greenparks.

Een citytrip tijdens de herfstvakantie

Vakantie-Herfstvakantie-weekendje-weg-2
Het Rijksmuseum op het Museumplein in Amsterdam

Foto door Matt Rubens via Flickr.com under Creative Commons License.

De weekenden, of zelfs de midweek tijdens de herfstvakantie kunnen natuurlijk ook gebruikt voor een stedentripje. Dit kan in het buitenland zijn, maar vanwege de hoge prijzen voor vliegtickets kunt u ook gewoon op stedentrip in eigen land gaan. Blijft u gewoon in eigen land, dan bent u flexibeler wanneer u naar uw originele of bijzondere accommodatie afreist. Zo hebben we werfkelders in Utrecht, een voormalig cruiseschip in Rotterdam en een kasteel in Maastricht. De legio hotels in onze hoofdstad Amsterdam lenen zich tijdens de herfstvakantie uitstekend voor een weekendje weg. De genoemde voorbeeld-accommodaties op onze website bevinden zich gewoon in Nederland, België en de grensstreek van Duitsland. Dus op altijd maximaal 2,5 uur rijden van Utrecht.
Vakantie-Herfstvakantie-weekendje-weg-1
Ook tijdens de herfstvakantie kan je bij Landal letterlijk op het strand slapen met uitzicht op de woeste zee.

Slapen bij de boer tijdens de herfstvakantie

Veel accommodaties die op onze site staan lenen zich vooral voor de zomerperiode, zoals bijvoorbeeld de slaapplekken van Farmcamps, waarbij u blijft overnachten bij de boer. U slaapt dan meestal in een luxe lodge- of canvastent, waar weliswaar een houtkachel in staat, maar in de winter is dit toch nog nét te koud. De meeste bezoekers kiezen daarom pas vanaf Pasen voor deze leuke ervaring op de boerderij. Veel Farmcamps-locaties beleven tijdens de herfstvakantie hun laatste dagen van het jaar dat ze open zijn. Ook de boomhutten op onze site vinden gretig aftrek tijdens de herfstvakantie, al zijn niet alle boomhutten even luxe en voorzien van verwarming. De boomhutten van Center Parcs en Landal Greenparks zijn hierop een uitzondering. Deze accommodaties zijn eigenlijk heel goed geïsoleerde vakantiewoningen in de bomen en mét glijbaan.

Een vakantiepark reserveren tijdens de herfstvakantie

U kunt kiezen voor een leuk hotel met een herfstvakantie-arrangement zoals die worden aangeboden door Fletcher Hotels, maar u kunt ook kiezen voor een verblijf in een privé-huisje van Belvilla of juist op een vakantiepark. Voor veel vakantieparken zoals Center Parcs en Landal Greenparks is de herfstvakantie een periode waarbij men 100% bezetting heeft. Dit zorgt er weliswaar voor dat er veel andere gezinnen zijn op deze parken, maar juist hierdoor kunnen de kinderen ook veel vriendjes maken. Andere bekende parken die speciale herfstvakantie-arrangementen aanbieden, zijn de parken van Europarcs, Molecaten en Roompot Vakantieparken.

Glamping tijdens de herfsvakantie

Vakantie-Herfstvakantie-weekendje-weg-3
Op Safari Resort de Beekse Bergen kunt overnachten tussen de dieren.
Wilt u liever niet in een huisje verblijven maar kiest u juist voor een luxe kampeer ervaring; kijk dan eens op de site van Glampings.com. Deze website richt zich uitsluitend op luxe safarilodges en tiny houses in Nederland. Bij deze accommodaties heeft u wel de vrijheid van kamperen, maar toch de luxe van een vakantiehuisje, zoals bijvoorbeeld een houtkachel of verwarming in de lodge. Over safarilodges gesproken, wist u dat u in Safari Resort de Beekse Bergen in Hilvarenbeek, gewoon tussen de dieren kunt slapen? De luxe en avontuurlijk ingerichte lodges zijn door middel van hekken of een gracht gescheiden van de dieren natuurlijk. Ziet u zichzelf al ontbijten met het uitzicht op de giraffes en tijgers?

Vakantie-tips voor overnachtingen tijdens herfstvakantie

Uiteindelijk reserveren de meeste mensen één van de originele en bijzondere overnachtingen zoals hieronder in het overzicht al aangegeven. Wat dacht u van een overnachting in een kasteel of klooster, een kraanhotel of zelfs een vuurtoren? Tijdens de herfstvakantie misschien toch nog net met de voetjes de zee in aan de kust of juist nog even opwarmen bij de open haard in de bossen? Ook die accommodaties staan op onze site!

Vakantie-Herfstvakantie-weekendje-weg-4
De verwarmde baden van Fort Beemster zijn ook in de herfst de moeite waard.

Wellness tijdens de herfstvakantie

En voor wie écht wil ontspannen en de boel de boel wilt laten tijdens de herfstvakantie; laat uzelf lekker verwennen in één van de wellness-resorts die wij aanbieden. Er zijn natuurlijk veel hotels met wellness-faciliteiten, maar er zijn ook accommodaties die zich volledig hebben toegelegd op wellness zoals bijvoorbeeld het Spa Zuiver Hotel in Amsterdam. De meeste wellness-resorts liggen in rustige gebieden, maar het Spa Zuiver Hotel is dus één van de uitzonderingen. Het voordeel van de liggen in onze hoofdstad is wel dat u een dagje wellness combineren met een dagje lekker shoppen. U kunt ook kiezen voor juist alleen maar wellness door bijvoorbeeld lekker een paar dagen naar Fort Beemster te gaan. Dit voormalig fort, onderdeel van de ‘Stelling van Amsterdam’ is volledig gerenoveerd en nu een wellness center.