Ontspannen slapen in Wellness Resort Fort Beemster - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Ontspannen slapen in Wellness Resort Fort Beemster

Status Open now

Relaxen in de buurt van Amsterdam

Fort Beemster in Zuidoostbeemster is één van de 45 forten die onderdeel is van ‘De Stelling van Amsterdam’, een verdedigingslinie in een straal van ongeveer 15 km rondom Amsterdam. Deze verdedigingslinie is aangelegd tussen 1880 en 1920 om onze hoofdstad te verdedigen. Tegenwoordig is deze verdediging natuurlijk niet meer nodig, daarom zijn een aantal forten omgetoverd tot speciale locaties.

Zo ook dus Fort Beemster, onderdeel van het ‘Noordwestfront’ van de verdedigingslinie. Dit fort heeft tegenwoordig de functie van een luxe wellness resort. Hier kunt u de hele dag lekker relaxen, maar óók overnachten. Zeg nu eerlijk, hoe vaak heeft u geslapen in een voormalig fort?

Bijzondere overnachting in een voormalig fort

Door de gunstige locatie, landelijk, maar toch makkelijk te bereiken, is Fort Beemster ideaal om even aan de drukke stad (zoals Amsterdam) te ontsnappen. Naast de uitgebreide sauna, spa en wellness kunt u dus overnachten in de oude manschapskamers. Er zijn slechts 16 kamers en deze hebben allemaal uitzicht op de gracht. De kracht van de kamer zit in de details, robuust en stoer, maar tegelijkertijd ook van alle gemakken voorzien.

In de winter is het aangenaam warm in de bunker, en in de zomer juist weer aangenaam koel. Over goede isolatie hoeft u hier niet te klagen. En geloof het of niet; maar zelfs door de metersdikke betonnen muren komt een sterk en gratis wifi signaal.

Culinair genieten in Fort Beemster

Niet alleen de wellness faciliteiten zorgen voor veel genot, ook in het restaurant van dit voormalig fort is het genieten. De smaakmakende menukaart is een samenstelling van pure ingrediënten en authentieke gerechten met een avontuurlijke knipoog naar nu; brood van dichtbij, soep van oudsher, en desserts uit de boomgaard.

Chefkok Paul de Graaf stelt weldadige gerechten samen met ingrediënten van het seizoen die zo veel mogelijk uit de buurt komen. Bijzonder is dat het restaurant in tweeën is gedeeld; het ene deel is toegankelijk in badjas, het andere is toegankelijk voor iedereen.

ONDERNEMING VAN HET JAAR 2015: ECO-CHIQUE ‘’WELLNESS’’ RESORT IN DE BEEMSTER

Reserveer nu Wellness Resort Fort Beemster