Voorjaarsvakantie, krokusvakantie of carnavalsvakantie - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Voorjaarsvakantie, krokusvakantie of carnavalsvakantie

Lekker-weg-met-de-voorjaarsvakantie-krokusvakantie-of-carnavalsvakantie

Lekker weg met de voorjaarsvakantie, krokusvakantie of carnavalsvakantie

De eerste schoolvakantie van het jaar is voor ouders vaak een welkome onderbreking om er even lekker tussen uit te gaan naar een leuk hotel, na de eerste schoolweken na de Kerstvakantie.

Iedereen zit weer in zijn ritme na de feestdagen, de eerste sportlessen om de Kerstkilo’s er weer af te krijgen zitten er ook alweer op en nu staat de voorjaarsvakantie alweer voor de deur.

In tegenstelling tot alle andere schoolvakanties die in alle delen van het land dezelfde naam hebben, is de voorjaarsvakantie een uitzondering.

Boven de grote rivieren noemt men deze vakantie ook wel de ‘krokusvakantie’, onder die grote rivier is dit natuurlijk de carnavalsvakantie!

Op wintersport tijdens de voorjaarsvakantie

Dit is ook één van de redenen waarom deze vakantie een week verschilt tussen het Noorden en Zuiden van Nederland. In het Noorden gaan de meeste mensen op wintersportvakantie, terwijl een week eerder of later (afhankelijk van hoe carnaval valt in dat jaar), de mensen in het Zuiden juist carnaval gaan vieren.

Lekker weg met de voorjaarsvakantie, krokusvakantie of carnavalsvakantie wintersport chalet
Huur een privé-chalet tijdens de wintersport!

Hoewel de voorjaarsvakantie zonder twijfel de duurste periode is om op wintersportvakantie te gaan, is het vaak lastig om toch nog een leuke accommodatie te vinden in een skigebied.

Meestal zijn de populairste skigebieden al volgeboekt en wat er nog beschikbaar is, is prijzig.

Maar als u er een beetje op tijd bij bent is het nog wel mogelijk om relatief goedkoop een wintersport-accommodatie te huren.

Zo zijn er chalets die all-inclusive zijn! Geen Club-Med resorts, maar echte privé-chalets waar een kok én catering inbegrepen is.

Dit is natuurlijk wel duurder dan een hotel met alleen ontbijt, maar als u met een grote groep gaat kunt u de kosten delen en heeft u niet het gedoe van boodschappen doen én koken. U kunt na de après-ski direct aanschuiven in uw eigen chalet, hoe lekker is dat?

U kunt natuurlijk ook een goedkoper maar niet minder luxe vakantiehuis huren via bijvoorbeeld Center Parcs of Landal Greenparks. De parken van Center Parcs bevinden zich relatief dichtbij huis; in het Duitse Winterberg.

Wintersportaccommodaties direct aan de piste

LandalSkilifeBannerDe parken van Landal Greenparks liggen weliswaar verder van Nederland, maar daardoor wél meer sneeuwzeker. Uiteindelijk gaat u natuurlijk op wintersport om te kunnen skiën!

Landal Greenparks biedt vakantiehuizen aan die altijd direct aan de pistes liggen. U hoeft dus niet eerst nog naar een ski-lift te lopen of nog erger; met een busje naar een ander dorp om de lift te pakken.

Landal heeft chalets beschikbaar in de meest populaire skigebieden van Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Tsjechië. Zo is er in elke prijscategorie altijd wel een wintersportchalet beschikbaar.

Een originele overnachting tijdens de voorjaarsvakantie

Hoewel veel mensen zweren bij hun jaarlijkse wintersportvakantie, zijn er ook mensen die voor geen goud op de lange latten gaan staan. Of voor de Zuiderlingen; misschien bent u één van de uitzonderingen die niet zoveel heeft met carnaval.

Gelukkig hebben we ook voor u een leuk aanbod van originele en bijzondere overnachtingen! En het mooie is; de meeste accommodaties bevinden zich gewoon in Nederland, België en de grensstreek van Duitsland. Dus op altijd maximaal 2,5 uur rijden van Utrecht.

Lekker weg met de voorjaarsvakantie, krokusvakantie of carnavalsvakantie center parcs boomhut
De luxe boomhut van Center Parcs mét glijbaan.

Veel accommodaties die op onze site staan lenen zich meer voor de zomerperiode, zoals bijvoorbeeld de slaapplekken van Boerenbed waarbij u blijft overnachten bij de boer.

U slaapt dan meestal in een luxe lodge- of canvastent, waar weliswaar een houtkachel in staat, maar in de winter is dit toch nog nét te koud.

De meeste bezoekers kiezen daarom pas rond Pasen of later voor deze leuke ervaring op de boerderij.

Net als overigens het slapen in een boomhut, al zijn er de uitzonderingen van de Center Parcs-boomhut en Landal Greenparks-boomhut.

De boomhutten van Center Parcs en Landal Greenparks zijn hierop een uitzondering. Deze accommodaties zijn eigenlijk heel goed geïsoleerde vakantiewoningen in de bomen en mét glijbaan.

Voorjaarsvakantie-tips voor overnachtingen

Uiteindelijk reserveren de meeste mensen één van de originele en bijzondere overnachtingen zoals hieronder in het overzicht al aangegeven. Wat dacht u van een overnachting in een kasteel of klooster, een kraanhotel of zelfs een vuurtoren?

Lekker uitwaaien aan de kust of juist in de open haard in de bossen? Ook die accommodaties staan op onze site!

Zoekt u juist liever wat meer reuring? Kijk dan eens bij onze originele en bijzondere accommodaties in de grote stad! Zo hebben we werfkelders in Utrecht, een voormalig cruiseschip in Rotterdam, een kasteel in Maastricht en natuurlijk legio hotels in onze hoofdstad Amsterdam.

Wellness tijdens de voorjaarsvakantie

Lekker-weg-met-de-voorjaarsvakantie-krokusvakantie-of-carnavalsvakantie-wellness-Fort-Beemster
Het Fort Beemster wellness-resort.

En voor wie écht wil ontspannen en de boel de boel wilt laten; laat uzelf lekker verwennen in één van de wellness-resorts die wij aanbieden.

Er zijn natuurlijk veel hotels met wellness-faciliteiten, maar er zijn ook accommodaties die zich volledig hebben toegelegd op wellness zoals bijvoorbeeld het Spa Zuiver Hotel in Amsterdam.

De meeste wellness-resorts liggen in rustige gebieden, maar het Spa Zuiver Hotel is dus één van de uitzonderingen. Het voordeel van de liggen in onze hoofdstad is wel dat u een dagje wellness combineren met een dagje lekker shoppen.

U kunt ook kiezen voor juist alleen maar wellness door bijvoorbeeld lekker een paar dagen naar Fort Beemster te gaan. Dit voormalig fort, onderdeel van de ‘Stelling van Amsterdam’ is volledig gerenoveerd en nu een wellness center.

 

Bijzonder & uniek Fletcher hotel in Amsterdam Closed nowOpens at 09:30:AM today

Bijzonder & uniek Fletcher hotel in Amsterdam

Location: Fletcher Hotel Amsterdam, Schepenbergweg 50, 1105 AT Amsterdam-Zuidoost, NederlandWebsite: https://lt45.net/c/?si=13146&li=1605668&wi=297204&ws=Amsterdam&dl=nl/
Romantisch overnachten in Fletcher Hotel Landgoed Huis Eerbeek Closed nowOpens at 09:30:AM today

Romantisch overnachten in Fletcher Hotel Landgoed Huis Eerbeek

Location: Fletcher Hotel-Landgoed Huis Te Eerbeek, Professor Weberlaan 1, 6961 LX Eerbeek, NederlandWebsite: https://lt45.net/c/?si=13146&li=1577952&wi=297204&ws=Eerbeek&dl=nl/