Amsterdam - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Amsterdam

Foto door Matt Rubens via Flickr.com under Creative Commons License.

Origineel overnachten in Amsterdam

Bijzondere Overnachting Amsterdam Origineel Overnachten Amsterdam1 In onze hoofdstad is het aanbod van accommodaties om origineel of bijzonder te overnachten natuurlijk overweldigend.

Van extreem goedkope hostels met stapelbedden tot het ultra luxe Amstel Hotel, het Conservatorium Hotel of het Okura Hotel.
Daarnaast zijn er legio mogelijkheden via AirBnB, zoals slapen op een woonboot aan de Amstel of een luxe penthouse midden op de Wallen.

Zoals in elke grote stad zijn ook in Amsterdam de bekende hotelketens vertegenwoordigd, over het algemeen zijn dit overigens wel 'standaard' hotels waar weinig origineels of bijzonders aan is.

Hoge hotels met uitzicht over Amsterdam

De leukste locaties zijn natuurlijk de overnachtingen die speciaal zijn. Zo hebben wij op onze site een hotel op de NDSM-werf in een oude industriële kraan. Hier kunt u romantische overnachten op hoogte én van elkaar genieten in de jacuzzi.

Zo zijn er natuurlijk meer hotels die de hoogte in gaan. Alleen al naast het Centraal Station van Amsterdam staan twee hotels, waarbij het uitzicht bijzonder is.

Zo is het het Mövenpick Hotel naast de Passenger Terminal, waar u wakker wordt direct naast cruiseschepen die net zo hoog zijn als het hotelgebouw zelf.

Bijzondere Overnachting Origineel Overnachten Double Tree by Hilton Hotels met prachtig uitzicht over Amsterdam11 Of wat te denken van het Doulbe Tree by Hilton naast CS? Dit hotel heeft een gigantisch dakterras zodat u ook bij mooi weer de stad kan overzien. Kijkt u naar het Noorden dan ziet u het rauwe en nog onontdekte Amsterdam-Noord, kijkt u naar het Zuiden dan kijkt u direct neer op het Wallengebied.

Andersom kunt u ook in Amsterdam-Noord slapen en met de gratis ferry (of de Noord-Zuid metrolijn) naar het centrum van Amsterdam. In dat geval is het Sir Adam Hotel, in het oude hoofdkantoor van Shell een uitstekende locatie voor een romantische overnachting in Amsterdam.

Andere hotels die een prachtig uitzicht bieden over de hoofdstand van Nederland zijn het gloednieuwe Meininger Hotel aan de Amstel in Oost, of juist het Ramada Hotel in West.

Creatieve hotels in Amsterdam

Bijzondere-Overnachting-Amsterdam-Origineel-Overnachten-Amsterdam3Bent u wat meer creatief ingesteld dan is het Volkshotel aan de Wibautstraat dé place to be. In het oude hoofdkwartier van de Volkskrant zit nu een creatief hotel met op de bovenste etage van pand; restaurant/bar 'Canvas op de 7e'

Anoniem in de stad slapen maar toch een huiskamer gevoel mét dakterras? Overweeg dan Zoku op de Weesperstraat. Dit hotel is eigenlijk meer een appartementencomplex dan een hotel. U kunt hier een nachtje blijven overnachten, maar de meeste gasten blijven hier een week of zelfs een maand.

Slapen op een boot op het IJ in Amsterdam en de cruiseschepen aan u voorbij zien gaan? Boek dan een overnachting in het Amsterdam Botel.

Hotels in het Amsterdam Wallengebied / Red Light District

Wilt u liever midden op de Wallen overnachten, maar wél een rustige nacht hebben, dan kunnen wij van harte het NH Krasnapolsky op de Dam aanraden. Het Sofitel Legend The Grand (het voormalig stadhuis van Amsterdam) en het Radisson Blu, bevinden zich zelfs letterlijk op de Wallen en het Red Light District van Amsterdam.

Aan de anders zijde van de Dam, achter het Koninklijk Paleis op de Dam bevindt zich trouwens het luxe W Amsterdam.

Bijzonder overnachten in de Jordaan

Weer ietsje verder naar West in de Jordaan, bevinden zich rondom het Anne Frank Huis en de Westerkerk ook een aantal pareltjes zoals het hippe The Hoxton Hotel, The Dylan en het klassieke Pulitzer Hotel.

Dit hotel is één van de hotels met een concierge die lid is van het befaamde Concierge of Les Clefs d'Or.
Bijzondere-Overnachting-Amsterdam-Origineel-Overnachten-Amsterdam4

Origineel overnachten in de Pijp

Wilt u wél overnachten in het centrum maar niet in de ergste drukte van de stad, dan kunnen wij in het gebied rond de Utrechtsestraat Hotel V Frederiksplein en het Notting Hill Hotel aanbevelen.

En tot slot De Pijp, de wijk waar André Hazes jaren heeft gewoond en waar zanger Gordon zijn carrière begon op de Albert Cuypmarkt. Hier zitten het het eerder genoemde Okura Hotel, Sir Albert Hotel, het NH Museumkwartier Hotel én het College Hotel. In dit laatste hotel verblijft u in luxe, maar worden ook studenten van de hotelschool opgeleid. Zo helpt u tijdens uw verblijf ook nog mee met de opleiding van deze studenten.

Hotels tijdens beurzen in RAI Amsterdam

Bijzondere-Overnachting-Amsterdam-Origineel-Overnachten-Amsterdam5 Tijdens conferenties en beurzen in de Amsterdam RAI is het vaak vechten voor een hotelkamer. Maar mocht er nog beschikbaarheid zijn én het saldo op uw bankrekening is toereikend, dan is Hotel Motel One direct tegenover de RAI een uitstekende locatie om te overnachten in Amsterdam.

Ook de bovengenoemde hotels in de Pijp bevinden zich op loopafstand van de RAI.

Net buiten de ringweg A10 maar op vijf minuten lopen van de RAI bevinden zich nog het Novotel Hotel en het Holiday Inn Hotel.

Zakelijk overnachten aan de Amsterdamse ZuidAs

Moet u aan de ZuidAs zijn, het zakelijke gebied van Amsterdam met veel (hoofd)kantoren, dan zijn het CitizenM Hotel, het Qbic WTC Amsterdam en het Crown Plaza de beste keuze.

Deze hotels bevinden zich letterlijk op de ZuidAs en direct aan NS-station Amsterdam Zuid. Daarnaast is dit station ook het eindpunt van de Noord-Zuid metrolijn. Vanaf dit station bent u binnen zeven minuten met de trein op luchthaven Schiphol. Treinen naar de luchthaven vertrekken elke 10 minuten.

Hotel bij het Olympisch Stadion / Amsterdam Marathon

Voor de start (of finish) van de Amsterdam Marathon, of welk ander evenement dan ook bij het Olympisch Stadion van Amsterdam bevelen wij het gloednieuwe Olympic Hotel aan. Vanaf de hogere etages van dit hotel kijkt u direct uit op het stadion en de atletiekbaan.

Bijzondere-Overnachting-Amsterdam-Origineel-Overnachten-Amsterdam8Het kleinschaligere Twenty Eight Hotel is weliswaar iets duurder dan het Olympic Hotel, maar qua locatie ook direct tegenover het Olympisch Stadion. Een betere locatie voor de Amsterdam Marathon gaat u niet vinden in de hoofdstad.

Nog steeds net binnen de Ring A10 en alleen gescheiden door de Schinkelsluis bevindt zich Hotel Jansen. Dit hotel bevindt zich weliswaar op een heel ongezellig industrieterrein is vrij basic ingericht, maar ligt op nog geen 10 minuten lopen van het Olympisch Stadion.

Dit hotel is dus ook nog een goed alternatief voor tijdens de Amsterdam Marathon.

Amsterdam-3 Amsterdam 1 Amsterdam 2

  1. Home
  2. Noord-Holland
  3. Amsterdam
Filter
Filter × Close

Bijzonder & uniek Fletcher hotel in Amsterdam

Closed nowOpens at 09:30:AM today
Location: Fletcher Hotel Amsterdam, Schepenbergweg 50, 1105 AT Amsterdam-Zuidoost, NederlandWebsite: https://lt45.net/c/?si=13146&li=1605668&wi=297204&ws=Amsterdam&dl=nl/
Location: Lloyd Hotel & Culturele Ambassade, Oostelijke Handelskade, Amsterdam, NederlandWebsite: https://ds1.nl/c/?si=2830&li=161478&wi=297204&ws=LloydHotelAmsterdam&dl=nl/amsterdam/lloyd/