Slapen in voormalig scheepshoofdkantoor Lloyd Hotel Amsterdam - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen in voormalig scheepshoofdkantoor Lloyd Hotel Amsterdam

CategoriesHotel, Stad
Status Open now

Origineel overnachten in het Lloyd Hotel aan het IJ

In het Oostelijk Havengebied van Amsterdam staat dit wel heel bijzondere hotel; het voormalig hoofdkantoor van scheepvaartbedrijf Koninklijke Hollandse Lloyd.

Zowel deze rederij, als het gebouw kennen een rijke geschiedenis die teruggaat naar 1921. Destijds werd het gebouw ontworpen ter huisvesting van de Koninklijke Hollandse Lloyd.

Een rederij die vooral lijndiensten voor passagiers en vracht vanuit Amsterdam uitvoerde naar Zuid-Amerika.Toen al had het gebouw een hotelfunctie voor mensen die van ver buiten de hoofdstad moesten komen en de nacht voor vertrek al bleven overnachten in het hotel van de rederij.

Helaas hebben de hoge kosten van het ontwerp en de inrichting van het hoofdkantoor mede bijgedragen aan het faillissement van de rederij.

Elke kamer in het Lloyd Hotel is uniek

Daarna heeft het pand nog een tijdje dienst gedaan als gevangenis en weer later als atelier. Maar gelukkig is dit iconische pand, een Rijksmonument, bewaard gebleven en doet het nu dienst als Lloyd Hotel. De band met de geschiedenis en de vorige eigenaar is dus hersteld.

Elke kamer in het Lloyd Hotel is uniek, want meer dan 50 ontwerpers en designers hebben zich uitgeleefd op de diverse kamers. Zo zijn er ‘uitklapbare badkamers’ tot een bad midden in de kamer. Vanzelfsprekend is er ook in dit hotel gratis wifi aanwezig.

Bovendien bieden veel kamers een prachtig uitzicht over het IJ, waarmee via dit water ook weer een link wordt gelegd met de voormalige rederij.

Creatief kunstenaarshotel in Amsterdam

In het Lloyd Hotel kunt u een schat aan informatie aanvragen bij de ‘Culturele Ambassade’, die u graag wegwijs maakt in de weldaad van de Amsterdamse cultuur.

Niet alleen bij de inrichting werd er gewerkt met designers en kunstenaars, ook nu biedt het Lloyd Hotel onderdak aan deze groep creatievelingen. In de lobby en in verschillende kamers worden continue exposities en voorstellingen gehouden.

Daarnaast bevindt zich in Lloyd Hotel ook nog eens de Culturele Ambassade waar u terecht kunt met alle vragen op het gebied van cultureel Amsterdam.

Culinair genieten in het Lloyd Hotel

In het Lloyd Hotel kunt u natuurlijk ook genieten van een goede lunch of diner. In de eigen keuken worden heerlijke maaltijden samengesteld om u een culinaire avond te bezorgen. Maar u bent niet voor niets in Amsterdam, dus waarom trekt u er niet lekker op uit en vraag bij de Culturele Ambassade naar leuke restaurantjes in de stad.

Reserveer nu het Lloyd Hotel in Amsterdam