Brugwachtershuisjes – SWEETS hotel Amsterdam - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Brugwachtershuisjes – SWEETS hotel Amsterdam

CategoriesHotel, Stad, Tiny Houses
Status Open now

Brugwachtershuisjes – SWEETS hotel Amsterdam

28 unieke brugwachtershuisjes, verspreid over Amsterdam en door water met elkaar verbonden, vormen samen SWEETS hotel. Ervaar Amsterdam vanaf één van haar vele bruggen, en beleef de stad vanuit een ander perspectief!

Meer dan 100 jaar lang bedienden brugwachters de vele bruggen in Amsterdam voor passerend waterverkeer. Door centralisatie hebben de brugwachtershuisjes – gebouwd tussen 1673 en 2009, en veelal ontworpen door bekende architecten – hun oorspronkelijke bestemming verloren. SWEETS hotel blaast dit industrieel erfgoed nieuw leven in door het te transformeren naar minisuites voor twee personen.

SWEETS hotel biedt gasten een comfortabele leefruimte in unieke interieurs, ontworpen met oog voor de geschiedenis van de brugwachtershuisjes. Ze zijn stuk voor stuk verschillend, aan de buiten- én binnenkant. Sommige brugwachtershuisjes staan midden op een bruisend kruispunt, andere kijken uit over een idyllisch meer. Wat álle 28 suites gemeen hebben, is een adembenemend uitzicht over de Amsterdamse grachten en kanalen.

De eerste plannen voor SWEETS hotel werden in 2012 gesmeed, met momenteel meer dan de helft van de 28 brugwachtershuisjes boekbaar. De komende jaren komt daar telkens een aantal suites bij.

Faciliteiten & services van SWEETS hotel Amsterdam

Elke ‘SWEET’ is geschikt voor twee volwassenen en heeft een tweepersoonsbed, een badkamer, koffie- en theevoorzieningen en gratis wifi. Twee brugwachtershuisjes zijn zelfs voorzien van een keuken. Ontbijt en andere extra’s kunnen worden bijgeboekt.

SWEETS hotel daagt gasten uit om de omgeving van ieder brugwachtershuisje te ontdekken aan de hand van lokale tips in de zelf samengestelde Neighbourhood Guide – te vinden op de SuitePad, een tablet die in elke hotelkamer ligt.

Vanwege de 28 door Amsterdam verspreide locaties werkt het hotel met een innovatief sleutelsysteem: u checkt online in en met behulp van een eenvoudige app opent u de deur van uw hotelsuite met uw eigen smartphone. SWEETS hotel is 24/7 bereikbaar voor assistentie.

Vanwege veiligheidseisen is de minimumleeftijd voor een verblijf bij SWEETS hotel 21 jaar.

Huwelijksnacht in SWEETS hotel Amsterdam

Breng uw huwelijksnacht door in een romantisch brugwachtershuisje van SWEETS hotel! Samen nagenieten van uw huwelijksdag in een vrijstaand en privé brugwachtershuisje midden in Amsterdam: romantischer kan bijna niet.

Kent u iemand die binnenkort gaat trouwen? Een romantische overnachting bij SWEETS hotel is het perfecte cadeau! Neem contact op met SWEETS hotel voor een waardebon op maat.

Reserveer nu een brugwachtershuisje!