Origineel overnachten met uitzicht over Amsterdam

Voor wie een originele overnachting zoekt in Amsterdam, komt meestal uit bij dure woonboten of deze kraanhotels. Andere opties zijn ‘gewone’ hotels, maar ook deze zijn vaak duur.

Dan is het hotelconcept van Zoku misschien wel de juiste keuze. Bij Zoku is een hotelkamer eigenlijk meer een appartement, zodat u zowel de lusten hebt van de hotelfaciliteiten als dat van een ruim appartement.

Tel daarbij op dat de gemeenschappelijke ruimte van Zoku zich op de bovenste etage bevindt, waardoor u ten eerste het mooiste uitzicht van Amsterdam hebt. Bij slecht weer zit u binnen bij de kachel of gaat u ping-pongen. Bij mooi weer gaat u in één van de hangmatten liggen op één van de hipste dakterrassen van Amsterdam.

Elke vrijdag verandert het lounge-gedeelte van Zoku in een gezellige bar waar live muziek wordt gespeeld. Het is een ‘open stage’ waarbij iedereen drie liedjes mag zingen. Men speelt dan akoestische covers vooral populaire hits.

Faciliteiten van Zoku Apartments in Amsterdam

Toegegeven, het gebouw ziet er aan de buitenkant niet heel uitnodigend uit en ook de Weesperstraat is een redelijk doorgaande weg in Amsterdam, maar daar merkt u in de goed geïsoleerde kamers helemaal niets van en vanaf het dakterras heb krijgt u niet mee dat beneden het doorgaand verkeer de stad in komt.

In Zoku zijn er twee type kamers; de standaard loft en de loft XL. Vanzelfsprekend zijn de XL lofts ruimer en duurder dan de standaard lofts, maar verder zijn de lofts redelijk gelijk aan elkaar.

Allen hebben een flatscreen tv en een keukenblok met koffie- en theefaciliteiten. Via een inschuifbare trap is het tweepersoonsbed bereikbaar. Als u dus geen gebruik maakt overdag van het bed, schuift u de trap in en hebt u extra ruimte in uw appartement. En dat is vooral handig als u aan ringen wilt hangen die aan het plafond zijn bevestigd.

Helaas is parkeren in dit deel van Amsterdam bijna onmogelijk en anders met € 7,5 per uur, erg duur. U kunt dus beter de auto parkeren bij de P+R van de Johan Cruijff Arena bijvoorbeeld en met het gratis OV de stad in gaan dat bijna voor de deur stopt.

Vanzelfsprekend is er in Zoku Amsterdam wel gratis wifi aanwezig.

De omgeving van Zoku Apartments Amsterdam

Vanaf Zoku Amsterdam ben u letterlijk binnen 10 minuten fietsen of met de metro op Amsterdam Centraal. Zo heeft u wel de lusten van een verblijf in de stad, maar niet de lasten zoals de drukte. Binnen 15 wandelminuten staat u op de Wallen.

Maar leuker is het om de directe omgeving van Zoku te ontdekken. Artis ligt op minder dan vijf minuten lopen, de Universiteit van Amsterdam ligt naast de deur en ook Carré ligt binnen vijf minuten loopafstand.

Vanuit Zoku heeft u uitzicht op de ‘Magere Brug’ bij Carré en kunt u bootjes kijken op de Amstel. In de zomer pakt een kleedje en gaat u met een flesje wijn langs de Amstel zitten, bij slecht weer duikt u restaurant Ysbreeker in.

Wilt u uw weekendje Amsterdam cultureel compleet maken, dan bezoekt u de Hermitage of het Tropenmuseum.

Reserveer nu Zoku Amsterdam

Slapen in Zoku Apartments Amsterdam

Nederland

Noord-Holland

Amsterdam

Thema

Locatie

Zoku Amsterdam, Weesperstraat, Amsterdam, Nederland
Reserveer nu Zoku Amsterdam