Slapen in voormalig weeshuis Hotel Arena Amsterdam - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen in voormalig weeshuis Hotel Arena Amsterdam

Status Open now

Origineel overnachten in Hotel Arena Amsterdam

Vroeger een ‘gesticht’, tegenwoordig een luxe 4-sterren hotel, mét een prachtige kerkzaal waar tegenwoordig concerten en feesten worden gegeven. In de jaren ’80 kon niemand bevroeden het voormalig Sint Elisabeth Gesticht aan het Oosterpark in Amsterdam een hotel zou worden.

Het woord gesticht kwam trouwens van ‘stichting’, dus hier zaten geen patiënten met psychische problemen. Het gebouw deed in haar eerste jaren dienst als hospice oor ongeneeslijk zieke vrouwen. Later in de Tweede Wereldoorlog werd het een ‘gewoon’ ziekenhuis.

Van krakersbolwerk naar luxe hotel

In de roerige jaren ’80 van Amsterdam, was dit gebouw een geliefd object om te kraken. Waarna eind jaren ’90 een ondernemer besloot er een luxe hotel van te maken. Miljoenen zijn er in dit pand gegaan, maar het resultaat mag er wezen; dit hotel is een oase van rust in de hectische stad.

Overigens heeft de Johan Cruijff Arena bij de opening van het stadion nog juridische problemen gehad met dit hotel, vanwege de verwarrende naam. Bij de opening van het stadion was de naam ‘Amsterdam Arena’ en dat lijkt natuurlijk op ‘Hotel Arena’. Uiteindelijk zijn beide partijen er goed uitgekomen!

Faciliteiten van Hotel Arena in Amsterdam

Hotel Arena in Amsterdam biedt drie verschillende kamers aan; de klassieke kamer, de superior kamer en de suite. Vanzelfsprekend is het eerste type kamer goedkoper dan de laatste categorie.

Alle kamers, behalve de klassieke kamers, hebben zicht op de binnenplaats of het Oosterpark. U wordt dus letterlijk wakker van de vogels!

De kamers zijn voorzien van heerlijke tweepersoonsbedden een badkamer met douch (of bad voor de luxere kamers), flatscreen tv, koffie -en thee faciliteiten en er is vanzelfsprekend gratis wifi beschikbaar.

Ontbijten doet u lekker op het ruime terras met uitzicht op de hardlopers in het Oosterpark of in het eigen restaurant Park.

Parkeren kan in de ondergrondse garage van Hotel Arena maar is prijzig; € 30 per dag. U kunt beter u auto bij een P+R aan de rand van de stad parkeren voor slechts € 8 per dag, maar dan krijgt u er wel een gratis OV-kaartje bij om de stad te komen.

De omgeving van Hotel Arena Amsterdam

Vanaf Hotel Arena ben u letterlijk binnen 10 minuten fietsen of met de tram op Amsterdam Centraal. Zo heeft u wel de lusten van een verblijf in de stad, maar niet de lasten zoals de drukte.

Maar leuker is het om de directe omgeving van Hotel Arena te ontdekken. De Indische Buurt en Amsterdam Oost zijn de laatste jaren steeds hipper geworden.

Amsterdam leent zich er natuurlijk voor om verkend te worden op de fiets. Hotel Arena verhuurt hippe fietsen van de buren van Van Moof.

Direct naast het hotel bevindt zich het Oosterpark waar u heerlijk kunt wandelen, hardlopen of op een kleedje op het gras van de zon kunt genieten. Tevens treft u direct naast het hotel een openbare tennisbaan, en dat midden in de stad!

Artis ligt op minder dan vijf minuten lopen, de Universiteit van Amsterdam ligt naast de deur en Carré ligt binnen tien minuten loopafstand.

Wilt u uw weekendje Amsterdam cultureel compleet maken, dan bezoekt u de Hermitage of het Tropenmuseum.

Reserveer nu Hotel Arena Amsterdam