Slapen in het Faralda kraanhotel Amsterdam - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen in het Faralda kraanhotel Amsterdam

CategoriesAvontuurlijk, Hotel, Luxe, Stad, Toren
Status Open now

Origineel overnachten met uitzicht over Amsterdam

Net buiten het drukke centrum van Amsterdam ligt aan de overkant van het IJ bij het Centraal Station, het Faralda Kraanhotel. Deze industriële kraan stond een aantal jaar geleden op de nominatie om gesloopt te worden.

De huidige eigenaar kocht de kraan om de NDSM-werf in Amsterdam-Noord voor slechts € 1 en heeft kosten nog moeite gespaard om er drie prachtige suites in te maken.

Samen met het Yays Crane Appartement, biedt het Faralda Kraanhotel een fantastisch en onvergetelijk uitzicht over Amsterdam, het IJ en zelfs zicht op de vliegtuigen van Schiphol en bij helder weer zelfs de kust.

Drie verschillende suites in het Faralda Kraanhotel

In deze torenhoge monumentale kraan van 50 meter bevinden zich drie zeer luxe hotelsuites: de Secret Suite, de duurste en de hoogste suite op 45 meter hoogte, de Mystique Suite (op 40 meter hoogte) en de Free Spirit Suite (op 35 meter hoogte). Elke designsuite is anders ingericht, maar de Aziatisch sfeer is nooit ver weg. Met gebruik van weelderige kleuren en rijke en luxe materialen is een verblijf in het Faralda Kraanhotel een ervaring op zich.

Omdat er maar drie kamers zijn en geen gemeenschappelijke ruimte is discretie in de kraan is gegarandeerd. Ontbijt is dus niet inbegrepen in het Faralda Kraanhotel, maar tegen een kleine toeslag mag u gebruik maken van het continentaal ontbijt van het DoubleTree by Hilton Hotel. Dit hotel naast Centraal Station heeft een minstens zo indrukwekkend uitzicht over de hoofdstad.

Romantische overnachting in de hoogte met jacuzzi

Omdat de kraan soms langzaam draait kunt u genieten van een wisselend panorama en als klap op de vuurpijl bevindt zich in de top van de kraan een jacuzzi (tegen betaling). Heel veel romantischer wordt deze overnachting natuurlijk niet!

Het is vooral ’s nachts genieten wanneer Amsterdam wordt verlicht en de bootjes en gigantische cruiseschepen op het IJ direct onder de kraan voorbij varen.

Overige faciliteiten van dit kraanhotel in Amsterdam

Naast de drie suites bevindt zich op 12 meter hoogte een professionele TV-studio, die een bron van inspiratie is voor bedrijven of uw persoonlijke speciale evenement. Een hostess, bodyguard, extra persoonlijke VIP bewaking, limousine service zijn op aanvraag beschikbaar. Er is natuurlijk wel gewoon gratis wi-fi.

Het hotel is zowel per auto als per openbaar vervoer goed bereikbaar. Vanaf de ringweg A10 staat u binnen drie minuten op de gratis parkeerplaats voor de deur. Het Centraal Station van Amsterdam ligt aan de overkant van het water en is per gratis ferry bereikbaar die elke 10 minuten vaart. En hoewel Amsterdam-Noord minder druk is dan De Pijp of de Jordaan is het wel een eigenzinnig stadsdeel met nog rauwe rafelrandjes.

Biefstukrestaurant Loetje aan ‘t IJ, Pllek en Noorderlicht liggen direct naast de deur en iets verder weg treft u Café de Ceuvel, het Eye Filmmuseum, en de A’DAM Lookout.

 

Reserveer nu een suite in het Faralda Kraanhotel