Voormalig tramremise Hotel De Hallen Amsterdam - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Voormalig tramremise Hotel De Hallen Amsterdam

CategoriesHotel, Stad
Status Closed nowOpens at 08:30:AM today

Slapen in tramremise De Hallen Amsterdam

Vroeger, toen Amsterdam nog kleiner was en dit het randje van de stad was, kwamen aan het einde van de dienstregeling hier de trams weer terug naar de remise. Deze werden dan schoongemaakt of er werd in de nacht onderhoud aan gepleegd, zodat de trams in de vroege ochtend weer op pad konden.

Deze ‘hallen’ van de tramremise kwamen in verval toen de tramremises naar de huidige randen van de stad werden verplaatst, want inmiddels lag tramremise De Hallen midden in de stad.

Jaren heeft het gebouw leeggestaan en was er sprake van grote verloedering, totdat tramremise De Hallen werden omgetoverd tot wat het nu is: een mengeling van een Foodhal, bioscoop, tv-studio en dus een hip hotel.

Faciliteiten van Hotel De Hallen in Amsterdam

Hotel De Hallen in Amsterdam kent slechts 57 kamers, waardoor het wel alle faciliteiten van een groter hotel heeft, maar ook de gezelligheid van een kleiner hotel.

Alle kamers zijn voorzien van airco, COCO-MAT bedden, flatscreen tv en vanzelfsprekend is er gratis wifi aanwezig. De kamers zijn Scandinavisch vintage ingericht en uiteraard van alle gemakken voorzien.

In Hotel De Hallen is een restaurant aanwezig en leuke zitjes waar u eventueel het ontbijt kunt nuttigen. Bij mooi weer gaat u op het zonovergoten terras bij de ingang van deze voormalig tramremise zitten.

De omgeving van Hotel de Hallen in Amsterdam

Hotel De Hallen bevindt zich dus in het zelfde pand als de eerder genoemde Foodhallen, dus qua eten zal u niet snel verlegen zitten. Op de naast gelegen Ten Katemarkt kunt overigens ook terecht voor lekkernijen.

Het Vondelpark ligt op 10 minuten loopafstand evenals het altijd drukke Leidseplein. Op minder dan een kwartier lopen bent u op het Museumplein waar u de Nachtwacht in het Rijksmuseum kunt bezoeken of de zonnebloemen van Van Gogh.

Vanaf het Leidseplein kunt ook opstappen op een rondvaartboot om Amsterdam van het water te kunnen zien, maar u kunt natuurlijk ook zelf een bootje huren.

Reserveer nu Hotel De Hallen