Maastricht - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Maastricht

Origineel overnachten in Maastricht

Bijzondere overnachting Maastricht Origineel Overnachten Maastricht6Een geliefde bestemming voor een gezellig weekendje weg onder Nederlanders is natuurlijk een weekendje Maastricht.

Waar veel mensen ook wel naar Amsterdam gaan of soms zelfs Antwerpen, is de hoofdstad van de provincie Limburg ook zeker een toeristische hotspot. Daarom hebben wij op deze pagina een aantal mooie accommodaties verzameld voor een originele overnachting in Maastricht.

NS Station van Maastricht en parkeren in Maastricht

Vanuit Utrecht is het met de auto net geen twee uur rijden naar Maastricht, net als met de trein overigens. Aangezien Maastricht niet heel groot is, bevinden zich veel hotels en bijzondere accommodaties op een kwartiertje loopafstand van het NS-Station van Maastricht.

Parkeren kan natuurlijk midden in de stad in de diverse Q-park parkeergarages, maar dit is prijzig, dus veel mensen parkeren net aan de rand van de stad en wandelen dan de stad in.

Een aantal hotels zoals het Van Der Valk Maastricht, liggen net buiten de stad en parkeren voor de deur is daar gratis. Hoewel de stad op loopafstand ligt (20 minuten) is er voor gasten ook een gratis shuttlebusje beschikbaar.
Bijzondere overnachting Maastricht Origineel Overnachten Maastricht1

Romantisch overnachten in Maastricht

Iedereen weet; hoe Zuidelijker u gaat, hoe meer bourgondisch het wordt. Maastricht is hierop geen uitzondering, vooral rondom het Vrijthof zijn legio restaurants, café's en terrasjes te vinden.

Hier staat gastvrijheid nog hoog in het vandaal. Niet voor niets staat één van de beste en bekendste hotelscholen van de wereld in Maastricht.

Zowel in de zomer als in de winter leent Maastricht zich uitstekend voor een romantisch weekendje weg. In de zomer, door lekker op het terras te zitten en mensen te kijken, of misschien wel te fietsen in het heuvellandschap rondom Maastricht.

In de winter door lekker te shoppen en kastelen in de buurt te bezoeken. Voor wie écht wil uitpakken en zijn of haar partner wil verrassen, reserveert een romantische overnachting in één van de kastelen in of rondom Maastricht.

Bijzondere overnachting Maastricht Origineel Overnachten Maastricht4Met name rond de winterse Kerstdagen is het in de stad heerlijk shoppen, in het katholieke Zuiden pakt men dan flink uit in de winkels.

In het Moase Forum kunt u overdekt de hele dag shoppen, maar dé blikvanger van Maastricht is de mooiste boekhandel van Nederland: Boekhandel Dominicanen.

Deze boekhandel is gevestigd in een voormalige kerk en is gigantisch groot met veel aanbod. Ook al koopt u niets en bent u geen boekliefhebber; u moet hier even naar binnen.
Bijzondere overnachting Maastricht Origineel Overnachten Maastricht3

Bijzonder overnachten in Maastricht

Naast romantische en luxe overnachtingen zijn er ook legio accommodaties voor een bijzondere overnachting in Maastricht. Zo zijn er vooral op AirBnB diverse Bed & Breakfast beschikbaar, zodat u in een kleinschalig en gezellige accommodatie verblijft tijdens uw weekendje Maastricht.

Een andere bekende accommodatie voor een bijzondere overnachting in Maastricht is het Kruisherenhotel. Dit hotel was vroeger een klooster, maar doet nu dienst als luxe hotel. Veel elementen van dit Gotische klooster zijn bewaard gebleven, maar vanzelfsprekend voldoet dit hotel nu aan alle gemakken van deze tijd.

Bekende plekken en wijken tijdens een weekendje Maastricht

Natuurlijk zijn een aantal hotspots onvermijdelijk tijdens een romantisch weekendje Maastricht. Zo kunt u niet om de beroemde St. Servaasbrug heen, waarbij u direct aan de Romeinse bouwstijl moet denken. Deze brug over de Maas verbindt de binnenstad met de wijk Wyck.

Het Vrijthof, de St. Servaas Baseliek, De Markt en de Helpoort liggen allemaal in de Westoever van de Maas en dus in de binnenstad, net als het bourgondische Jerkerkwartier en het natuurlijke Jekerdal. Op nog geen kilometer loopafstand bevindt zich al de Sint-Pietersberg.

De wijk Wyck in Maastricht

Bijzondere overnachting Maastricht Origineel Overnachten Maastricht5Maar misschien nog wel leuker en minder populair is de wijk Wyck naast het NS-Station van Maastricht en aan de Oostoever van de stad gelegen.

Deze wijk met haar smalle straatjes, heeft net zo veel leuke winkeltjes en cafe's als de binnenstad maar is iets minder druk en minder toeristisch. Hier vindt u het échte Maastricht en haar bewoners!

Foto St. Servaasbrug dames met hond: door David van der Mark via Flickr.com under Creative Commons License.

Foto St. Servaasbrug close up: door Metro Centric via Flickr.com under Creative Commons License.

Foto Boekwinkel: door Bert Kaufmann via Flickr.com under Creative Commons License.

Foto Vrijthof: door Jorge Fanganillo via Flickr.com under Creative Commons License.

  1. Home
  2. Limburg
  3. Maastricht
Filter
Filter × Close
Location: Landgoed Sint Pieter - Pieter Brut, Schutterijweg, Maastricht, NederlandWebsite: https://www.natuurhuisje.nl/travel?tt=25355_12_112667_LandgoedSintPieter&r=/plaatsen/maastricht