Origineel overnachten in het Kruisherenhotel in Maastricht - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Origineel overnachten in het Kruisherenhotel in Maastricht

CategoriesDesign, Hotel, Klooster, Luxe, Stad
Status Open now

Romantisch overnachten in Maastricht

In het centrum van Maastricht staat een 60 kamers tellend Kruisherenhotel, dit hotel behoor net als het beroemde Château St. Gerlach van de Oostwegel Colletion. Het Kruisherenhotel bevindt zich in een voormalig klooster uit de 15e eeuw.

Als je alleen naar het interieur kijkt valt daar niks aan op te merken aangezien het hele gebouw gemoderniseerd is. Aan het plafond zie je nog wel de ouderwetse bijzonder mooie bogen. Zodra je in dit hotel komt kun je kiezen uit drie verschillende kamers namelijk de Deluxe kamer, de Prestige kamer die iets groter is, of een Suite die groter en luxer is.

Iedere kamer heeft zijn eigen persoonlijke en unieke uitstraling, waarbij rekening is gehouden met oude elementen van het klooster. Dit hotel werkt ook goed samen met samen met Spa & Wellness St. Gerlach op tien autominuten afstand, hierdoor kan dit hotel een volledig verblijf met spa aan u aanbieden voor wat extra ontspanning.

Culinair genieten in het Kruisherenhotel

Maastricht staat natuurlijk bekend om haar uitgebreide aanbod aan winkels, maar ook gastronomisch is het genieten in de Limburgse hoofdstad.

Als u na een dagje shoppen (of de Spa) weer terug bent in het hotel, dan kunt u genieten van exclusieve wijnen in Wine Bar Rouge & Blanc. Bij mooi weer gaat u lekker op het terras van de de Pandhof zitten.

‘s Avonds is het natuurlijk heerlijk toeven op de terrassen van de stad, maar ook in het eigen Kruisherenrestaurant is het goed toeven. In het schip van het voormalig klooster bevindt zich de entresol met het restaurant. De veeleisende culinaire gids GaultMilau heeft dit restaurant beoordeeld met 12 punten

Geniet van het bourgondische Maastricht

Het Kruisherenhotel ligt direct achter het Vrijthof in Maastricht en dus midden in de gezellige binnenstad. Geniet van het bourgondische Limburg en neem een biertje of wijntje op het Vrijthof. Maar durf ook de gebaande paden af te gaan en flaneer door de straten van ‘Wijck’ aan de overkant van de Maas.

Bent u meer van het shoppen? Ook dan is Maastricht uitermate geschikt om het geld te laten rollen. Voor de échte koopjesjagers: Outlet Maasmechelen ligt op 20 minuutjes per auto.

Huur bij het Kruisherenhotel een Vespa-scooter of pak de fiets en maak een tocht door de gloeiende heuvels van Zuid-Limburg. Letterlijk aan de overkant van de Maas ligt België al. Valkenburg ligt op een half uurtje fietsen. Voor wie drie landen in één vakantie wil bezoeken; ga dan naar het drielandenpunt bij Vaals.

Boek hier het Kruisherenhotel