Slapen in het Limburgse kasteel Château St. Gerlach - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen in het Limburgse kasteel Château St. Gerlach

CategoriesHotel, Kasteel, Luxe, Romantisch
Status Open now

Origineel overnachten op een landgoed

Tussen de Zuid-Limburgse plaatsjes Valkenburg en Houthem St. Gerlach bevindt zich het landgoed Château St. Gerlach. Op deze unieke locatie kunt u genieten van het prachtige landschap dat dit landgoed u biedt.

De natuurrijke omgeving van dit kasteel maakt uw bezoek compleet. Dit alles onder de bezielende leiding van de familie Oostwegel.

Een bijzondere presidentiële overnachting

Van de 58 hotelkamers in de pachthof is iedere kamer anders gedecoreerd en dit zorgt voor een authentiek gevoel bij uw overnachting. Daarnaast zijn er op het landgoed ook nog 39 hotelappartementen aanwezig die zeer geschikt zijn voor een verblijf met kinderen. De kamers zijn standaard uitgerust met voorzieningen als badkamer met bad en/of douche en gratis WiFi.

Het kasteelhotel heeft tijdens het ‘Verdrag van Maastricht’ in 1992 een grote rol gespeeld. Tal van Europese regeringsleiders hebben hier overnacht tijdens de oprichting van de munteenheid van de EU; de euro.

In 2005 was het de beurt aan de toenmalige president van de Verenigde Staten, George W. Bush, om te mogen genieten van de Limburgse gemoedelijkheid en exclusiviteit van Château St. Gerlach. De voormalig president verbleef tijdens zijn bezoek aan het oorlogskerkhof Margraten in dit Zuid-Limburgse kasteel.

Verder is het goed om te weten dat wanneer u reserveert via de website van het kasteel, u altijd de laagste prijs heeft voor deze bijzondere hotelovernachting én u kunt tot 24 uur voor aankomst gratis annuleren.

Een bourgondische ervaring in Limburg

In de ochtend kunt u heerlijk genieten van een uitgebreid ontbijt in het tuinpaviljoen, terwijl u ‘s avonds in het à-la-carte Restaurant Château St. Gerlach kunt u terecht voor een diner uit de Frans georiënteerde keuken. Dit restaurant is gevestigd in de voormalige salons van de adellijke familie die op dit landgoed woonde.

Wenst u iets informeler te lunchen of dineren, dan kunt u terecht in Bistrot de Liège voor een streekgerecht. Voor een kop koffie met Limburgse vlaai, een glas wijn of bier uit de regio of huisgemaakte soep bent u welkom bij Burgemeester Quicx, Coffee & More, gelegen in de kasteelhoeve naast de entree van het landgoed.

Tevens beschikt deze buitenplaats over een Spa en Wellness waar u heerlijk tot rust kunt komen en gebruik kunt maken van onder andere het Romeinse binnenzwembad.

De omgeving van Château St. Gerlach

U kunt een tocht maken door het charmante Geuldal en een van de fiets- of wandelroutes door het Limburgse landschap volgen. De natuurrijke omgeving van het landgoed biedt u een bijzonder uitzicht maar u kunt natuurlijk ook een uitstapje maken naar een van de omliggende steden zoals Maastricht, Valkenburg, Luik (B) of Aken (D). Deze steden zijn met de auto binnen 30 minuten te bereiken.

Château St. Gerlach is de juiste keuze als u heerlijk tot rust wilt komen in een bijzondere omgeving. Het landgoed biedt u de mogelijkheid om wat actiever de omgeving te verkennen maar ook om heerlijk tot rust te komen in Spa & Wellness St. Gerlach of te genieten van een speciaal diner in het romantische restaurant.

Reserveer hier Château St. Gerlach!