Havenkraan van Harlingen - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Havenkraan van Harlingen

CategoriesKust, Toren, Vuurtoren
Status Open now

Slapen in de havenkraan in Harlingen

Midden in de haven van Harlingen staat deze stoere havenkraan, die volledig gerenoveerd is en nu dienst doet als exclusieve hotelkamer!

Deze robuuste kraan is gebouwd in 1967 en is tot 1996 in de haven van Harlingen in bedrijf geweest met name voor het lossen van houtvrachten vanuit Scandinavië en Rusland.

De top van de kraan reikt tot maar liefst 45 meter hoogte, maar de cabine bevindt zich op een hoogte van 17 meter. Hoog genoeg voor een mooi uitzicht over de Waddenzee, maar ook weer laag genoeg om geen hoogtevrees te hebben.

Romantische overnachting in de havenkraan

Met twee liften bereikt u het romantische slaapvertrek van de kraan, alwaar u dus een prachtig uitzicht heeft.

In de ruimte bevindt zich een tweepersoons bed, een gezellige zithoek, centrale verwarming, tv en vanzelfsprekend gratis internet. Parkeren doet u voor de deur en is kosteloos.

Er is binnen een gezellig zitje met panorama uitzicht en buiten is er een ruim dakterras, ideaal voor lange zwoele zomeravonden met een glaasje wijn, of ‘s ochtends met een krantje en een kopje koffie.

Uit eten in Harlingen

In samenwerking met restaurant ‘t Havenmantsje biedt de havenkraan van Harlingen u een overnachting aan in de kraan én een voortreffelijk 5-gangen diner.

Meesterkok Marco Poldervaart en Chef-kok Rik Meijer zullen u voorzien van een voortreffelijke 5-gerechten diner van Friese producten uit het achterland en de Waddenzee. U wordt in de watten gelegd onder het genot van het mooie uitzicht over de Waddenzee. Het 5-gerechten diner is excl. consumpties

Andere bijzondere accommodaties in Harlingen

In Harlingen zijn trouwens meer leuke accommodaties om origineel te overnachten. Wat dacht u van deze vuurtoren of deze reddingsboot in dezelfde haven? ‘s ochtends ziet u de zon opkomen over een mistige Waddenzee en de eerste boten vertrekken naar Terschelling en Vlieland.

Reserveer nu deze havenkraan in Harlingen!