Origineel overnachten in Vlissingen

Op onze site staan veel leuke, originele en bijzondere locaties om te overnachten, maar één van onze persoonlijke favorieten is toch wel de tot luxe hotelkamer omgebouwde Gevangenistoren van Vlissingen.

Deze Gevangenispoort Suite staat letterlijk op de boulevard van Vlissingen en vanuit hier staat u zo op het strand waar u lekker kunt uitwaaien en nieuwe energie op kunt doen!

Bovendien is ook het prachtige Bellamypark op loopafstand. U kunt zich tijdens een verblijf dus heerlijk vermaken in de Zeeuwse buitenlucht.

De toren zelf stamt uit 1491, maar is na een grondige verbouwing volledig geschikt gemaakt als gastenverblijf en restaurant. Vanaf het terras én de slaapkamer van de toren, heeft u natuurlijk een spectaculair uitzicht over de Noordzee en de Westerschelde. Gigantische containerschepen varen hier, vanuit de Noordzee, zo de Westerschelde op richting de haven van Antwerpen.

Er is slechts één kamer, of eigenlijk suite dus, waardoor een verblijf aan de Zeeuwse kust heel romantisch is.

De faciliteiten van de Gevangenispoort Suite in Vlissingen

Omdat vroeger deze Gevangenispoort onderdeel was van de stadsmuur van Vlissingen zijn de muren zeer stevig. Niet voor niets is deze toren ‘bomvrij’. Toen in 1809 de Engelsen een poging deden om Vlissingen in te nemen, dat toen nog in handen was van Napoleon, moest de toren wel de inslagen van de bommen van zee kunnen weerstaan.

Hierdoor is de suite in de zomer uitermate koel en in de zomer lekker warm, want de dikke muren zorgen voor een goede isolatie.

In deze suite staat een ruim tweepersoonsbed, een zithoek met flatscreen-tv, een koffiezetapparaat en waterkoker en vanzelfsprekend is ook hier in de Gevangenispoort gratis wifi aanwezig.

U kunt ontbijten in de suite, op de begane grond van het restaurant, of in één van de andere gezellige café’s aan de boulevard van Vlissingen.

Wat is er te doen in Vlissingen

Naast een bezoek aan de Noordzee en gigantische vrachtschepen spotten op de Westerschelde, zijn er talloze andere uitstapjes vanuit het hostel mogelijk. Zo zijn het Arsenaal en het MuZEEum op loopafstand van het hostel gevestigd.

Voor gezinnen met kinderen is een uitstapje naar Deltapark Neeltje Jans ook erg leuk en leerzaam. De Zeeuwse hoofdstad Middelburg ligt op fietsafstand en is ook met één treinstop te bereiken.

Met de Westerscheldeferry bent u trouwens in minder dan 25 minuten aan de ‘overkant’ in Zeeuws-Vlaanderen. Op deze ferry kunnen alleen voetgangers en fietsers mee. Vanuit Breskens kunt u vervolgens dit onbekendere deel van Zeeland verkennen.

Vanuit Breskens fietst u in ongeveer 30 minuten naar de badplaats Cadzand-Bad, dat letterlijk tegen de Belgische grens ligt. Nog een half uurtje verder en u bent in het mondaine Belgische Knokke.

Reserveer nu de Gevangenispoort Suite

Slapen in de Gevangenispoort Suite in Vlissingen

Nederland

Zeeland

Vlissingen

Thema

Locatie

Boulevard de Ruyter 1, 4381 KA Vlissingen, Nederland
Reserveer nu de Gevangenispoort Suite