Slapen in Kasteel De Havixhorst bij Meppel - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen in Kasteel De Havixhorst bij Meppel

CategoriesHotel, Kasteel, Luxe, Romantisch
Status Open now

Romantisch overnachten in dit kasteel in het Reestdal

Op de grens van Overijssel met Drenthe, ligt op een steenworp afstand van Meppel dit romantische en luxe Kasteelhotel De Havixhorst.

Châteauhotel en restaurant De Havixhorst zijn in het verleden al drie jaar op rij uitgeroepen tot ‘Kasteel van het Jaar’. Dit was in de jaren 2009, 2010 en 2011, kortom, dit is écht een heel speciaal kasteelhotel.

Kasteelhotel met slechts acht kamers

Op het eerste gezicht lijkt het gebouw erg groot en massaal, maar die kasteelhotel in Drenthe telt slechts acht kamers. Vanwege die kleinschaligheid en exclusiviteit ontstaat een intieme omgeving met veel privacy waardoor u écht romantisch kunt overnachten.

De kamers in Kasteelhotel De Havixhorst zijn geen standaard kamers, maar stuk voor stuk luxe suites. De suites zijn voorzien van hoge plafonds met zware balken, waardoor u ook echt dat kasteelgevoel krijgt.

En toch hoeft u hier niet de hoofdprijs te verwachten, want met een gemiddelde kamerprijs van € 120 per nacht is een overnachting in dit hotel zeer betaalbaar. Zeker als u het vergelijk met hotels in steden zoals Amsterdam of Maastricht.

Vanzelfsprekend kunt u op het eigen terrein van De Havixhorst gratis parkeren en in het hele kasteel is gratis wifi aanwezig.

De omgeving van Kasteel De Havixhorst

Het kasteelhotel ligt direct aan natuurgebied de Reestdal waar u heerlijk kunt fietsen en wandelen. Ook als u liever dicht bij huis blijft kunt u genieten van de natuur door een korte wandeling te maken in de kasteeltuin.

Op slechts tien kilometer afstand ligt natuurpark De Weerribben; een walhalla voor watersporters én vogelspotters. Gaat u liever shoppen of uit eten dan bent u met de fiets binnen tien minuten in het centrum van Meppel.

Het is overigens niet nodig om uit eten te gaan in Meppel, want De Havixhorst heeft haar eigen restaurant waar u heerlijk á-la-carte kunt dineren met bijpassende wijnen.

Als u in Drenthe bent moet u natuurlijk wel een bezoek brengen aan één van de vele hunebedden in deze provincie. Wilt u nog meer weten over de historie van hunebedden dan kunt u naar het hunebedcentrum gaan in Borger.

Bent u wat sportiever in gesteld? Loop dan een rondje over de golfbaan van De Havixhorst. Deze prachtige golfbaan, midden tussen de bossen, is de juiste locatie voor een ontspannende middag golf.

Reserveer nu Chateau De Havixhorst