Eeuwenoud kasteel in de vestingstad Coevorden - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Eeuwenoud kasteel in de vestingstad Coevorden

CategoriesDesign, Hotel, Kasteel
Status Open now

Design Hotel Kasteel Coevorden

Midden in het centrum van de historische vestingstad Coevorden, bevindt zich het eeuwenoude Kasteel Coevorden. Samen met het meer dan honderdjarige Pakhuis de Vlijt, staat deze bijzondere accommodatie garant voor ontspanning, luxe, comfort en rust in een informele sfeer.

Het kasteel is recent gerenoveerd waarbij het karakter en de authentieke details bewaard zijn gebleven. De combinatie van een klassieke touch en hedendaagse inrichting ziet u onder andere terug in de gezellige woonkamer, waar u gewoon aan het bureau incheckt. Ook in het restaurant ziet u deze mix van modern en klassiek terug.

Zo kunt u genieten van een heerlijk meergangen diner, maar ook van een lekkere High Tea. Het Kasteel biedt ook mogelijkheden voor een verrassend diner in een gezellige privé setting.

Slapen als een koning in een kasteel

De kamers van Kasteel Coevorden bevinden zich, zoals gezegd, in het nabij gelegen oude pakhuis De Vlijt. Dit honderd jarige pakhuis heeft een prachtige ligging aan het Coevordense Haventje. Bij de verbouwing van het pakhuis tot hotel is in het bijzonder aandacht besteed aan de oude raampartijen, de prachtige houten vloeren en de authentieke balkenplafonds.

De comfortabele kamers zijn allemaal ingericht met heerlijke bedden, en eigen badkamer met een regendouche en/of bad, televisie en een minibar. Vanzelfsprekend is er in Kasteel Coevorden gratis WiFi beschikbaar.

U kunt in Kasteel Coevorden kiezen uit ‘Design King Kamers’en voor ‘Design King Deluxe’ kamers. Bij deze luxe kamers heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een bad.

Daarnaast is er op de kamer een zithoekje of een bankje. Op de kopse kanten van pakhuis De Vliet liggen de Design Suites, waaronder twee bruidssuites met een bubbelbad. Kortom, slapen als een koning in Kasteel Coevorden!

De historische vestingstad Coevorden

De rijke historie van Kasteel Coevorden begint in de elfde eeuw, waarin het werd gebouwd om de handelsweg van Groningen en Friesland naar Duitsland te bewaken. De nederzetting die aan de voet van dit kasteel ontstond groeide uit tot de historische vestingstad Coevorden.

Met een beschermd stadsgezicht en talloze monumenten, waaronder het kasteel zelf, ademt de stad een karakteristieke sfeer uit.

In de omgeving van Coevorden kunt u genieten van de prachtige fietspaden die in deze fietsprovincie Drenthe zijn aangelegd. In het prachtige heuvelachtige gebied van de Hondsrug liggen talloze hunebedden, met het plaatsje Borger als middelpunt gezien het hunebedcentrum dat daar staat.

Door de centrale ligging leent een verblijf in Kasteel Coevorden zich ook prima voor een bezoek aan het vernieuwde Wildlands Adventure Zoo in Emmen of een dagje Duitsland.

Reserveer nu Kasteel Coevoerden