Slapen op Limburgse Kasteelboerderij in Schinveld

CategoriesBoerderij, Kasteel, Natuur
Status Open now

Origineel overnachten op het Limburgse platteland

In het diepe Zuiden van Limburg tegen de Duitse grens, treft u in het gemoedelijke dorp Schinveld een prachtig gerenoveerde kasteelboerderij uit 1385, waar u kunt genieten van een bijzondere overnachting.

Op de Schinvelderhoeve, dat ook wel bekend staat als Landgoed Huis Heyenhoven, kunt u heerlijk overnachten in de Limburgse natuur.

Boutique hotel met slechts vier kamers

Met slechts vier kamers is dit een écht boutique hotel en voelt een verblijf in deze kasteelboerderij direct al heel intiem. Tel daar daar die kenmerkende Zuidelijke gastvrijheid bij op en u heeft een perfect weekendje weg.

De vier kamers zijn eigenlijk exclusieve en luxe suites met kroonluchters, heavenly beds, flatscreen tv’s en vanzelfsprekend gratis wifi.

Er zijn twee standaard suites van 45m2 beschikbaar, maar ook twee luxere suites an 60m2. Deze laatste twee suites zijn vanzelfsprekend ook wel iets duurder dan de standaard suites.

‘s Ochtends is het heerlijk ontbijten in de centrale kamer van de Schinvelderhoeve, maar bij mooi weer gaat u natuurlijk lekker op de binnenplaats zitten. Dit boutique hotel beschikt trouwens over een eigen wijnkelder, zodat u ‘s avonds op diezelfde binnenplaats kunt genieten van uw eigen gekozen wijn.

Genieten in Zuid-Limburg

Wie Limburg zegt, zegt eigenlijk “genieten van het bourgondische leven”. Schinveld is een perfecte uitvalsbasis voor een dagje weg naar bijvoorbeeld Maastricht (20km), wandelen over de Brunssummerheide, een bezoek aan het drielandenpunt in Vaals (25km), historisch Valkenbrug (20km) of de giga-outlet in Maasmechelen (15km).

Met name is Maastricht is natuurlijk van alles te doen, de stad die in twee delen wordt gesplitst door de Maas. Met aan de ene kant van de stad het bekende Vrijthof en het oude stadshart en aan de andere kant van de Maas de wijk Wyck dichtbij het Centraal Station. Vooral Wyck is de laatste jaren op aan het komen als hippe wijk, maar nog steeds wel met die typische Limburgse gemoedelijkheid natuurlijk.

Verder leent Zuid-Limburg zich uitstekend voor lange fietstochten en omdat Schinveld zo goed als tegen de grens aan ligt is een bezoek aan Duitsland ook de moeite waard. Twee vakantielanden voor de prijs van één dus!

Reserveer nu deze kasteelboederij!