Kasteel Oud Poelgeest Oegstgeest/Leiden - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Kasteel Oud Poelgeest Oegstgeest/Leiden

CategoriesHotel, Kasteel
Status Open now

Origineel overnachten in Kasteel Oud-Poelgeest

Kasteel Oud-Poelgeest in het Zuid-Hollandse Oegstgeest is misschien wel het best bewaarde geheim van de Randstad. Verscholen op een landgoed midden in de bossen, nabij de Noordwijkse stranden en dichtbij de Keukenhof en Leiden ligt het kasteel van de vroegere professor Boerhaave.

In het koetshuis, de vroegere hooizolder, kunt u overnachten in één van de 45 eigentijdse hotelkamers. In het Koetshuis vindt u ook een bistro en een grote vergaderzaal. In het uit 1640 stammende kasteel zijn de overige vergaderzalen, een kasteelbar en een wijnproeflokaal.

Het voormalige Koetshuis

Wilt u ook logeren op deze bijzondere historische locatie? Dat kan! De gastenverblijven in het voormalige koetshuis zijn volledig gerenoveerd en comfortabel en eigentijds ingericht met een eigen badkamer en een separaat toilet, flatscreen televisie en gratis WiFi.

In alle kamers heeft u de mogelijkheid koffie of thee te zetten en de meeste kamers hebben de beschikking over een heerlijk balkon.

In de ontbijtzaal, eveneens gesitueerd in het bijzondere koetshuis, kunt u elke dag genieten van een heerlijk en uitgebreid ontbijtbuffet.

Landgoed Oud-Poelgeest bij Leiden

Het veertiende-eeuwse Kasteel Oud-Poelgeest is omgeven door een prachtig landgoed. In deze oase van rust, tussen de loofbomen en waterpartijen, staan maar liefst vijf monumenten: het kasteel, het koetshuis, een poorthuis, een kapel en een oud boswachtershuis. Er is een prachtig zonnig terras waar u kunt genieten van het uitzicht over de vijver.

Nog een mooie bijkomstigheid is, dat u door uw verblijf op het landgoed bijdraagt aan het onderhoud en het herstel van dit prachtige culturele erfgoed.

Geniet van de mooie bollenstreek

Naast de vele wandelmogelijkheden in de buurt van landgoed Oud-Poelgeest, kunt u in de omgeving ook prachtig fietsen. Het hotel Kasteel Oud-Poelgeest biedt u naast karakteristieke Johnny Loco fietsen ook diverse fietsroutes door de prachtige bollenstreek.

Als u lekker wilt uitwaaien langs het strand dan zijn de boulevard van Katwijk aan Zee en de Noordwijkse stranden dichtbij. De centrale ligging van Kasteel Oud-Poelgeest leent zich prima ook voor uitstapjes naar bijvoorbeeld Lisse, Wassenaar, Den Haag en natuurlijk de sleutelstad Leiden.

Reserveer nu Kasteel Oud-Poelgeest