Bijzondere Kasteel overnachting op de veluwe! - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Bijzondere Kasteel overnachting op de veluwe!

CategoriesHotel, Kasteel, Natuur
Status Open now

Kasteel de Essenburgh in Hierden

Genieten van een historische sfeer in de setting van een Engelse landschapstuin? Geniet dan van bijzondere overnachting in Kasteel de Essenburgh in Hierden.

De fraaie ligging in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland, de Veluwe, geeft volop mogelijkheden voor heerlijke fietstochten en prachtige wandelingen. Maar ook gasten die even heerlijk tot rust willen komen vinden in dit klassieke kasteel met de rustieke tuinen voldoende mogelijkheden.

Kasteelkamers met gratis WiFi

Bovenin het monumentale pand bevinden zich de unieke Kasteelkamers, waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht op de stijlvolle Engelse tuin en de vijver.

In de aanbouw van het kasteel en in het bijgebouw de Hoeve bevinden zich de één- en twee persoons kamers. Deze comfortabele kamers zijn ingericht met éénpersoonsbedden en beschikken over een eigen badkamer en digitale TV. Verder heeft u op de kamers de mogelijkheid om koffie en thee te zetten.

In zowel de kasteel kamers als in de standaard kamers van Kasteel de Essenburgh is draadloos internet (WiFi) beschikbaar.

Restaurant in Kasteel de Essenburgh

Het restaurant is al even sfeervol en bijzonder als het kasteel zelf. Met verse en voornamelijk biologische ingrediënten worden zoveel mogelijk producten huisgemaakt.

Bij uw ontbijt kunt u dan ook genieten van versgebakken brood en eigengemaakte jam. Dit restaurant bevindt zich in de gewelvenkelder van dit kasteel, waar ook de bar is gevestigd. Bij mooi weer kunt u genieten van het prachtige uitzicht op het landgoed vanaf het fraaie buitenterras.

Fietsen, wandelen of gewoon lekker luieren

Het kasteel zelf wordt omgeven door een sprookjesachtig landgoed met een fraaie klassieke Engelse tuin met een gracht. Wandelend door de beukenlanen of langs de beek of genieten bij de vijver, u ervaart een oase van rust.

In Hierden vindt u de bekende Zwaluwhoeve, een wellnesscentrum waar u kunt genieten van een heerlijke massage, Hamam, beautybehandeling en sauna. De ligging nabij Hierden biedt ook de mogelijkheid tot een bezoekje aan het nabij gelegen Hanzestad Harderwijk. Naast het bekende Dolfinarium kunt u in Harderwijk ook genieten van de gezellige binnenstad.

Origineel overnachten op de Veluwe

Vanaf Kasteel de Essenburgh fietst of wandelt u zo de Veluwe op. In dit grootste natuurgebied van Nederland worden heidevlakten en stuifzandbieden afgewisseld door bossen en vennen.

Wie weet staat u oog in oog met een kudde Heideschapen die worden gehouden om de heide te begrazen. Het kasteel heeft gratis voor u prachtige fiets en wandelroutes beschikbaar. Ook is het mogelijk om een fiets te huren.

Reserveer nu Kasteel de Essenburgh