Slapen in een middeleeuwse stadspoort in Zeeland

De Koepoort is de enige overgebleven stadspoort van de in totaal acht die de Zeeuwse hoofdstad Middelburg vanaf de 14de eeuw telde.

Vanuit deze Middeleeuwse stadspoort kijk je uit over stadssingel en het Molenwaterpark.

Vroeger reden mensen met paard-en-wagen onder de barokke poort door, nu ga je er met de auto of de fiets juist omheen.

Dit Rijksmonument is volledig gerenoveerd en is voorzien van alle moderne gemakken, maar uiteraard zijn de details van vroeger, zoals de oude schouw en luiken, behouden gebleven.

Vakantie-appartementen in de Koepoort in Middelburg

De twee appartementen die in de Koepoort gerealiseerd zijn, bieden een perfecte uitvalsbasis voor een ontspannen en romantisch weekendje weg aan de Zeeuwse kust.

De appartementen zijn voorzien van een volledig ingerichte keuken, gratis wifi, smart-tv en ruime boxprings.

Let op: de appartementen zijn toegankelijk middels een stijle trap, dus niet rolstoelvriendelijk.

Verder zijn er fietsen te huur bij de Koepoort en in de directe omgeving bevinden zich genoeg gezellige horecagelegenheden.

Wat is er te doen in Middelburg

Naast een bezoek aan de Noordzee en gigantische vrachtschepen spotten op de Westerschelde, zijn er talloze andere uitstapjes vanuit Middelburg mogelijk. Zo zijn het Arsenaal en het MuZEEum op slecht een paar kilometer in Vlissingen gevestigd.

Voor gezinnen met kinderen is een uitstapje naar Deltapark Neeltje Jans ook erg leuk en leerzaam. De Zeeuwse havenstad Vlissingen ligt op fietsafstand en is ook met één treinstop te bereiken.

Met de Westerscheldeferry bent u trouwens in minder dan 25 minuten aan de ‘overkant’ in Zeeuws-Vlaanderen. Op deze ferry kunnen alleen voetgangers en fietsers mee. Vanuit Breskens kunt u vervolgens dit onbekendere deel van Zeeland verkennen.

Vanuit Breskens fietst u in ongeveer 30 minuten naar de badplaats Cadzand-Bad, dat letterlijk tegen de Belgische grens ligt. Nog een half uurtje verder en u bent in het mondaine Belgische Knokke

Reserveer nu de Koepoort!

Middeleeuws overnachten in de Koepoort Middelburg

Nederland

Zeeland

Middelburg

Thema

Locatie

Koepoort, Middelburg, Nederland
Reserveer nu de Koepoort!