Slapen op het water in Rotterdam - De Wikkelboat - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen op het water in Rotterdam – De Wikkelboat

Status Open now

Bijzondere overnachting in de Wikkelboat in Rotterdam

Bij slapen op een woonboot denkt iedereen gelijk aan onze hoofdstad en een woonboot in de grachten. Maar woonboten hoeven natuurlijk helemaal niet alleen in Amsterdam te liggen.

Juist in dé waterstad van Nederland, Rotterdam, ligt een zeer bijzondere woonboot waar u origineel kunt overnachten.

De Wikkelboat is namelijk geheel gemaakt van karton en houd, vandaar ook de naam ‘wikkel’.

De Wikkelboat ligt in de Wijnhaven tussen de Rotterdamse hoogbouw. Op deze manier voelt een overnachting in de Wikkelboat écht een speciale ervaring.

Inchecken doet u bij het naastgelegen Ibis Hotel en loopt u nog iets door dan komt u bij het Food-walhalla van de Markthal uit. Direct naast de Markthal ziet u de bekende kubuswoningen van Rotterdam.

Faciliteiten van de Wikkelboat in Rotterdam

Deze tiny houseboat is dus duurzaam gemaakt en ingericht, met 24 lagen gerecycled goflkarton! Dit maakt deze woonboot niet alleen licht maar ook goed geïsoleerd qua geluid en temperatuur.

De Wikkelboat heeft een tweepersoonsbed, een badkamer en een keukentje met twee kookplaten. Voor de eerste ochtendkoffie is er een koffie-apparaat aanwezig, maar echt lekker ontbijten doet u natuurlijk in de Markthal.

Verder is er een airco/warmtepomp aanwezig voor verkoeling in de zomer en verwarming in de winter.

Er is vanzelfsprekend gratis wifi aanwezig, maar liever zit u op het dek met een krantje of een goed boek en warmt u alvast de barbecue op.

Buik na het het eten lekker uit, schenk een glaasje wijn in en ga in de jacuzzi zitten die op het dek staat!

Origineel overnachten in havenstad Rotterdam

De tweede stad van Nederland heeft u meer te bieden dan alleen het water. Waar tot een aantal jaar geleden Rotterdam altijd moest onderdoen voor het grote Amsterdam, is er tegenwoordig heel veel meer te doen in deze havenstad.

Natuurlijk is overnachten in de Euromast of overnachten in de Kubuswoningen al een speciale ervaring op zich, maar de stad op zichzelf ook. Bekijk de boot in de haven vanaf het water of de Erasmusbrug en geniet van dit exclusieve plaatje.

Met het openbaar vervoer bent u in een mum van tijd aan de andere kant van de stad, of de andere kant van het water. Rotterdam wordt door de Maas gescheiden in een Noordelijk en Zuidelijk deel. Waar vroeger ‘Zuid’ bekend stond als rauw en gevaarlijk, is het nu juist steeds meer aan het opleven.

Meer originele overnachtingen in Rotterdam

Dat begint al als u letterlijk de Maas oversteekt bij de Erasmusbrug, hier bevinden zich de cruiseterminal, het hippe NHow hotel én het nieuwe Luxor Theater.

In het centrum van stad, aan de Noordzijde van de Maas, bekijkt u juist de moderne architectuur van het nieuwe Centraal Station of de Markthal. Andere klassiekers in Rotterdam zijn natuurlijk de Coolsingel en de Koopgoot.

Blijft u liever wat dichter bij de grond, dan is een overnachting op het voormalig cruiseschip de SS Rotterdam een originele accommodatie.

Vanaf het water geniet u optimaal van deze ruige havenstad. Zowel het schip als de stad Rotterdam hebben u veel te bieden wat een nachtje of weekendje weg naar Rotterdam erg leuk en origineel maken.

Reserveer nu deze Wikkelboat