Overnachten in een Scheepshuisje in Terherne

Op een unieke plek, letterlijk op het water, kunt u heel bijzonder overnachten op een echte woonboot. Omringd door de Friese Meren en direct aan het Sneekermeer is dit de ultieme plek voor de verfende watersporter, natuurliefhebber en rustzoeker.

De luxe van een echt huis en toch de romantiek van het waterleven, nu kan het met een weekendje weg naar één van de Scheepshuisjes in het Friese dorpje Kameleondorp Terherne.

Geniet van een luxe overnachting in deze Bed & Breakfast, een korte vakantie of complete zomervakantie in de prachtige omgeving van het Sneekermeer.

Dit varend vakantiehuis heeft als thuishaven Marina De Friese Meren, maar op verzoek vaart de schipper u naar een plek op het Sneekermeer waar u in alle rust en privacy kan genieten van de natuur.

Verschillende woonboten op het Sneekermeer

Er worden twee verschillende soorten woonboten aangeboden via deze haven in Friesland; de Klassieke variant en de Luxe variant.

De Luxe variant is vanzelfsprekend ook duurder, maar u heeft wel meer ruimte omdat er maximaal vier personen kunnen verblijven. De Klassieke variant is dan natuurlijk weer goedkoper, maar u moet dan wel de ruimte delen met zes personen.

De indeling van de woonboten op de begane grond is identiek, het verschil zit hem in de eerste etage waar de slaapkamers zijn. In de Luxe variant zijn er twee tweepersoons slaapkamers. In de Klassieke variant is er één tweepersoons slaapkamer en een slaapkamer met vier éénpersoonsbedden.

Zowel de Luxe als de Klassieke variant hebben een prachtig dek waarop u lekker van de zon kunt genieten met een boekje of krantje. Daarnaast leent dit dek zich er ook uitstekend voor om direct een frisse duik in het Sneekermeer te nemen.

Blijf in de haven of trek er juist op uit

De woonboten hebben dus hun basis in de Marina van Terherne, maar voor een kleine meerprijs kunt u ook met een schipper naar de door u gewenst plek op het Sneekermeer gevaren worden, waar u vervolgens voor anker gaat.

U kunt ook een (dag)deel door de schipper rondgevaren worden met de hele woonboot. Zelf varen is helaas niet toegestaan.

Veel mensen huren ook nog een fiets, sloep of zeilbootje (valk) bij deze woonboot, zodat men wel de woonboot op een vast locatie kunnen laten liggen, maar dat ze toch de vrijheid hebben om te gaan en te staan waar ze willen.

Slapen op een woonboot op het Sneekermeer

Nederland

Friesland

Terherne

Thema

Locatie

Terherne, Nederland