Slapen op een boerderij met knuffelschuur in Drenthe

Status Open now

Origineel overnachten op boerderij De Jobinghoeve

Midden in de Drentse natuur en aan de rand van Nationaal Park De Drentsche Aa, ligt op een heerlijk rustige plek in de bossen BoerenBed-locatie De Jobinghoeve.

Op loopafstand van deze boerderij ligt het dorpje Grolloo waar u terecht kunt voor uw dagelijkse boodschappen. Vijf auto-minuten verder ligt de stad Assen voor grotere inkopen.

Dit is absoluut de omgeving waar u écht tot rust komt en even geen wifi heeft. Eindelijk komt u toe aan het lezen van dat boek als de kinderen de boer aan het helpen zijn met het geven van melk aan de geiten bijvoorbeeld.

Op fietsafstand van De Jobinghoeve kunt u een indrukwekkend bezoek brengen aan voormalig concentratiekamp Westerbork.

Als alternatieve dagtrips zijn een bezoek aan het Boomkronenpad van Staatsbosbeheer of het zwemmeer tegenover de boerderij een aanrader.

Help zelf met het verzorgen van de dieren

Hoewel de boerderij zich midden in het bosgebied bevindt en zich dus uitstekend leent voor lange fiets- en wandeltochten, is het net zo leuk om op de locatie zelf te blijven.

Op De Jobinghoeve is een ruime keuze aan activiteit voor de jeugd. Uiteraard is het spannend en leerzaam voor de kinderen om te gaan kijken bij het melken van de koeien of de boer te helpen bij het voeren van de kalfjes, maar daarnaast kan je ook eens een dag op stap gaan met de trekker.

De dieren van de Jobinghoeve in Grolloo

Er wonen op de Jobinghoeve zo’n 240 kalveren en evenzoveel geiten. Laten we ook de kippen niet vergeten: bij hen kun je iedere ochtend een vers eitje rapen!

Op de boerderij zelf is een knuffelschuur aanwezig vol konijnen, cavia’s en enkele verzorgpony’s waar de kinderen de hele dag zoet mee zijn.

Logeren in canvas tenten op de Jobinghoeve

De BoerenBed canvas tenten staan direct aan de rand van een prachtig oud bos met wandelpaden en met een weids uitzicht over de wei, waar de koeien aan het einde van de dag plaats maken voor reeën.

Er zijn drie soorten tenten voor maximaal zes of tien personen. Zo zijn er de ‘standaard’ tenten, maar ook de luxere ‘Heerenboer’ tenten waar zelfs een douche én hottub bij zit. Alle tenten hebben een houtkachel die zorgt voor warmte of kan dienen als fornuis.

Geniet bij de ondergaande zon van een biertje of wijntje vanuit uw eigen hottub als de kinderen onder begeleiding hun eigen pizza bakken of zelf soep maken in een heksenketel. Niets moet, alles mag, want plezier staat op BoerenBed De Jobinghoeve voorop.

Reserveer nu Boerderij De Jobinghoeve