Kom overnachten op de Texelse schapenboederij - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Kom overnachten op de Texelse schapenboederij

Status Open now

Slapen op de Schapenhouderij op Texel

Tussen Den Hoorn en Den Burg en op een steenworp afstand van natuurgebied ‘De Duinen van Texel’ ligt schapenhouderij de Lindehoeve. De rietgedekte boerderij is al generaties in de familie en bekend om het fokken van echte Texelaar schapen.

Die schapen lopen dan ook volop rond de boerderij en ieder voorjaar worden er honderden lammetjes verwacht die graag een flesje melk lusten en met zoveel magen te vullen kan de boer wel wat hulp gebruiken.

Als het weer meezit zal hij ook wel begrijpen dat jullie liever op de fiets stappen naar het strand dat slechts 4 kilomter van de boerderij gelegen is. Of een lange boswandeling maken door het duingebied dat tussen de boerderij en het strand ligt.

Geef de lammetjes de fles tijdens uw verblijf

Deze karakteristieke rietgedekte boerderij, de Lindehoeve, is een echt Texels schapenbedrijf.

Familie Veeger fokt hier al meer dan 100 jaar schapen van het Texelse ras en ook wij houden bijna 400 fokooien, jaarlingen en rammen op onze 23 hectare grasland rond de boerderij.

Dat betekend dat er ieder voorjaar honderden lammetjes geboren worden. Een deel daarvan moeten met de fles grootgebracht worden en uiteraard vinden we het leuk als je ons daarbij zou kunnen helpen.

Ook leuk om mee te maken is het scheren van de schapen, het voeren van de lammetjes of het ‘drijven’ van de ooien door getrainde border collies.

Wij wonen hier vlakbij het 4300 hectare grote natuurgebied ‘De Duinen van Texel’. Het is het grootste aaneengesloten natuurgebied van het eiland en bestaat grotendeels uit duingebied afgewisseld met bossen, heidevelden en een heerlijk breed strand.

Reserveer nu De Lindenhoeve