Slapen op Boerderij Het Brook in het Twentse Denekamp - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen op Boerderij Het Brook in het Twentse Denekamp

CategoriesBoerderij, Gezin, Natuur
Status Open now

Rustiek overnachten in het Twentse Denekamp

Midden op het platteland van Noord-Oost Twente, tegen de Duitse grens, bevindt zich net buiten het dorpje Denekamp, de gezellige Boerderij Het Brook.

Voor wie even lekker wil onthaasten met vrienden, familie of het gezin, komt hier zeker tot rust. Zoals u op de foto’s kunt zien lopen de koeien gewoon door de achtertuin heen en heeft u in de wijde omtrek geen buren.

Dit glooiende landschap van Twente wordt ook wel de ‘Tuin van Overijssel’ genoemd.

Boerderij Het Brook is genoemd naar de beek die hier ooit stroomde. Tegenwoordig is het een melkveehouderij, die ruimte biedt aan gasten die willen genieten van optimale rust in een landelijke omgeving. De boerderij wordt gerund door Jos en Luciënne en hun kinderen. Er zijn twee boerderij-appartementen en een minicamping.

Lekker slapen in een boxspring

Het tweepersoons- en het vierpersoons appartement van Boerderij Het Brook zijn van alle gemakken voorzien. Beide appartementen hebben een woonkamer, slaapkamers met boxspring bedden, een eigen badkamer en keuken, inclusief alle benodigdheden.

Het terras in de grote tuin, biedt een weids uitzicht over het omringende coulisselandschap. En hoewel u hier komt om eindelijk eens dat boek uit te lezen, is hier vanzelfsprekend ook gratis wifi aanwezig.

Het Brook in Denekamp is ideaal voor natuur- en cultuur liefhebbers

In de omgeving van Denekamp zijn volop natuur, pittoreske dorpjes, gezellige steden en vooral veel rust te vinden. De verschillende natuurgebieden nodigen uit om wandel- en fietstochten te maken.

In Denekamp is belevingsmuseum en landschapscentrum Natura Docet Wonderrijck Twente een ontdekking voor bezoekers van alle leeftijden.

Landgoed Singraven is een prachtige plek voor natuur- en cultuurliefhebbers, rustzoekers en recreanten. Denekamp ligt vlakbij de grens. Het Duitse Nordhorn heeft een leuke dierentuin.

Bad Bentheim is vooral bekend door het kuuroord en de markante burcht, die hoog boven het stadje uittorent.

Onthaasten in de Tuin van Overijssel

Het vakantiehuis ligt direct bij de natuurgebieden ‘Het Springendal’ en ‘Het Dal van de Mosbeek’ en ook direct aan diverse wandel- en fietsroutes. In minder dan een kwartier wandelen bent u een bij een uniek orchideeënveld, verder treft u er kabbelende beekjes en heidevelden aan.

Kunstzinnig Ootmarsum

Even verderop, naast Denekamp, ligt het historische kunststadje Ootmarsum. Dit prachtige historische stadje is vrij kunstzinnig; aparte winkels, veel kunstgalerieën en goede eetgelegenheden.

Het Openluchtmuseum Het Land van Heeren en Boeren in de buurt, laat zien hoe in vroeger tijden op het Twentse platteland werd geleefd.

Ook zijn er diverse goede restaurants in de omgeving beschikbaar zoals de ‘Watermolen van Bels’ en ‘Tante Sien’. Er zijn dus genoeg uitgaansmogelijkheden in de omgeving zijn om u niet te hoeven vervelen.

Door de ligging is Boerderij Het Brook een perfecte uitvalsbasis voor natuurlijke en kunstzinnige uitstapjes. Lekker wandelen in de prachtige natuur en fietsen door het glooiende landschap.

Bijzonder is het nabijgelegen Vasser Grafveld, een heideveld met eeuwenoude grafheuvels. Natuurliefhebbers genieten van de kwelvijvers, watervalletjes en beekjes in de bossen van het Springendal.

Reserveer nu Boerderij Het Brook