Slapen op boerderij De Lange Weide in Dwingeloo

Status Open now

  BoerenBed De Lange Weide in Dwingeloo

  Midden in de Drentse natuur en aan de rand van natuurgebied het Leggelderveld ligt op een heerlijk rustige plek deze rietgedekte boerderij De Lange Weide.

  Op slechts twee kilometer van deze BoerenBed-locatie ligt ook nog eens het zwemmeer ‘Het Blauwe Meer’ waar u in de zomer heerlijk kunt zwemmen. Op loopafstand ligt het groenste dorp van Nederland; Dwingeloo. Hier kunt u boodschappen doen in één van de twee supermarkten.

  Dit is absoluut de omgeving waar u écht tot rust komt en even geen wifi heeft. Eindelijk komt u toe aan het lezen van dat boek als de kinderen de boer aan het helpen zijn met het geven van melk aan de geiten bijvoorbeeld.

  Help zelf met het verzorgen van de dieren

  Op Boerderij De Lange Weide is een ruime keuze aan activiteit voor de jeugd. Uiteraard is het spannend en leerzaam voor de kinderen om te gaan kijken bij het melken van de koeien of de boer te helpen bij het voeren van de kalfjes, maar daarnaast kan je ook eens een dag op stap gaan met de trekker.

  Marian, Rik en de vaste boerderijhulp Anne vinden het erg fijn als kinderen meehelpen bij het voeren en verzorgen van al de dieren.

  Boerin Marian is dol op dieren, zo heeft ze in de afgelopen jaren al heel wat boerderijdieren om zich heen verzameld. Ook de zwakkere dieren worden op de boerderij liefdevol opgevangen en vinden hier een warm nest.

  De dieren van De Lange Weide in Dwingeloo

  Er wonen op De Lange Weide ezels, kalkoenen, wandelgeiten, een big, mini varkentje en vele katjes en konijntjes om mee te knuffelen. En laten we ook de kippen niet vergeten: bij hen kun je iedere ochtend een vers eitje rapen!

  Daarnaast zijn er ieder voorjaar (rond Pasen) lammetjes die kinderen de fles mag geven. Verder zijn er op De Lange Weide vier paarden, twee grote pony’s en twee kleine pony’s die een eigen plek hebben in de grasweide.

  Een paar keer in de week zijn de “paardenmeisjes” op de boerderij om met de liefhebbers een ritje te maken. Verder kunt u (in overleg) de paarden helpen borstelen en verzorgen.

  Op de boerderij zorgt boer Rik voor de kalfjes en jonge koeien, die hij grootbrengt voor een nieuwe startende boer in de directe omgeving van De Lange Weide.

  Spelen en ravotten op boerderij De Lange Weide

  Naast de vele dieren zijn er ook skelters, een trampoline en een hele bijzondere buitenspeelplek: “Boeren Spetterpret”. Op deze plek kunnen de kinderen lekker spelen met zand en een waterpomp, om zo hun eigen zandboerderij te bouwen!

  Eerlijk en biologisch eten

  Boerin Marian houdt ervan om haar gasten in de watten te leggen: zo bakt ze iedere dag heerlijk vers brood. Dit kun je in het winkeltje bestellen, zodat je ’s morgens een heerlijk vers brood bij het ontbijt hebt.

  In de boerderijwinkel treft u een ruime sortering van streekproducten aan voor de dagelijkse boodschappen. Op deze boerderij zijn er ook speciale “kookkratten” te bestellen, die u zelf op de hout gestookte kachel in de Tent (of op je BakBecue) kunt bereiden. Of bestel een kant-en-klare ovenschotel (vers bereid door de boerin!) die u makkelijk kunt opwarmen.

  Logeren in canvas tenten op De Lange Weide

  De BoerenBed canvas tenten staan direct aan de rand van een prachtig oud bos met wandelpaden en met een weids uitzicht over de wei, waar de koeien aan het einde van de dag plaats maken voor reeën.

  Er zijn drie soorten tenten voor maximaal zes of tien personen. Zo zijn er de ‘standaard’ tenten, maar ook de luxere ‘Heerenboer’ tenten waar zelfs een douche én hottub bij zit. Alle tenten hebben een houtkachel die zorgt voor warmte of kan dienen als fornuis.

  Geniet bij de ondergaande zon van een biertje of wijntje vanuit uw eigen hottub als de kinderen onder begeleiding hun eigen pizza bakken of zelf soep maken in een heksenketel. Niets moet, alles mag, want plezier staat op BoerenBed De Lange Weide voorop.

  Reserveer nu Boer en Bed De Lange Weide