Slapen in een voormalige scheepslift - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen in een voormalige scheepslift

Vakantiehuis ‘t Scheepshuisje in Warmerhuizen

Midden in de kleine haven van het Noord-Hollandse Warmerhuizen, direct aan het Noord-Hollands Kanaal, ligt vakantiehuis ’t Scheepshuisje.

Wat vroeger als scheepslift gebruikt werd, om schepen uit het water te hijsen, is nu omgebouwd tot een unieke vakantiewoning. De eigenaar heeft zijn best gedaan om het oorspronkelijke karakter te behouden, maar heeft ’t Scheepshuisje van alle gemakken voorzien voor een comfortabel verblijf.

Inrichting van ‘t Scheepshuisje

‘t Scheepshuisje bestaat uit twee verschillende gedeeltes. Het eerste gedeelte is de oude scheepslift die bestaat uit een knusse zithoek, keuken, een tweepersoons eettafel en woonkamer. De inrichting is mooi en comfortabel en u heeft een fantastisch uitzicht over de kleine haven en het Noord-Hollands kanaal. Er is een klein balkon met comfortabele stoelen. Vanaf hier kunt u de voorbijgaande boten, zeilboten en cruiseschepen bekijken.

In de vroegere scheepskantine, het ander deel, die zich naast het huisje bevindt, is een ruime slaapkamer met televisie en een Nespresso-machine voor een heerlijk kopje koffie. Naast de slaapkamer is een kleine douche en een aparte wc. Bij aankomst zijn de bedden voor u opgemaakt.

Voor de scheepskantine bevindt zich een met groen omgeven terras met tafel en fijne tuinstoelen. Daarnaast is het mogelijk om met uw eigen boot gratis aan te meren!

Huisdieren zijn toegestaan, maar alleen na vooraf akkoord én een kleine meerprijs van € 15 per huisdier per week. Vanzelfsprekend is ook hier gratis wifi aanwezig.

De brede duinen en het rustig strand van Schoorl

Vanuit ‘t Scheepshuisje in Warmerhuizen heeft u dus een prachtig uitzicht op de boten die door het Noord-Hollands Kanaal van Alkmaar naar Den Helder voeren. Maar met een kwartiertje fietsen zit u ook zo op het brede strand van Schoorl. U kunt hier uren wandelen over het strand, door de duinen of in het bos zonder iemand tegen te komen. De kinderen ontdekken de natuur op het dierenvriendjespad, tijdens het helpen van de boswachter of het dauwtrappen.

De duinen van Schoorl, Nationaal Park de Schoorlse Duinen, heeft niet alleen de breedste, maar ook de hoogste duinen van Nederland. Het strand is heerlijk rustig omdat auto’s niet zijn toegestaan en dus alleen fietsers en wandelaars toegang hebben tot dit gebied.

De bekende Klimduin, midden in het centrum van Schoorl, is met 51 meter het hoogste duin van Nederland. Vanaf de top van deze duin heeft u toegang tot het bos-en duingebied van Schoorl. In het gezellige centrum van Schoorl kunt u genieten van leuke (verwarmde) terrasjes en gezellige restaurants.

Reserveer nu met € 30 korting!