Slapen in een Twentse Reggehooiberg op biologische boerderij - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen in een Twentse Reggehooiberg op biologische boerderij

Status Closed nowOpens at 08:30:AM today

Origineel overnachten in een Reggehooiberg op B&B Het Exoo

Op het platteland van Twente, in de kromming van Regge tussen Enter en Wierden, bevinden zich de Reggehooibergen van Bed & Breakfast Het Exoo.

De boerderij dateert al uit 1475 maar tegenwoordig is het Exoo een biologische boerderij waar u kunt overnachten voor een natuurlijk weekendje weg.

Daarnaast kunt u natuurlijk wandelend over de landerijen, genieten van de natuur of lekker rondsnuffelen op het erf of in de eigen boerderijwinkel.

De boerderijwinkel heeft een keur aan biologische producten, zoals verse zuivel en groente, huisgemaakte streekproducten en rund- en varkensvlees.

Natuurlijk overnachten in Twente

De Reggehooibergen van Bed & Breakfast Het Exoo staan midden tussen de fruitboomgaarden.

Op het Exoo is zogenaamde ‘nieuwe natuur’ ingericht, weilanden die vroeger werden gebruikt voor landbouw geven nu ruimte aan de Regge-rivier in tijden dat er veel water moet worden afgevoerd.

Er zijn verschillende poelen aangelegd met hierbij een ooievaarsnest en op de percelen staan houtwallen waarbij de hagen het gebied een romantische Engelse uitstraling geven.

Slapen in een typische Twentse vakantiehuis

De Reggehooibergen zijn dan ook een ode aan traditionele Twentse hooibergen, dit zijn hooibergen zoals deze in het verleden in deze streek werden gebouwd. Eerst voor de opslag van stro, hooi en koren, tegenwoordig dus als vakantiehuis.

Op de hoeken staan vier robuuste palen met daartussen wanden met ambachtelijke potdekselbetimmering en daarbovenop natuurlijk een rieten dak. De kozijnen voor de ramen en deuren sluiten met hun roeden weer naadloos aan op deze agrarische architectuur.

Faciliteiten van B&B Het Exoo

De Reggehooibergen op Het Exoo beschikken allebei over twee slaapkamers, waarvan één slaapkamer met een tweepersoonsbed en één slaapkamer met drie keer een éénpersoonsbed.

In totaal kunnen er dus maximaal vijf personen heel bijzonder overnachten in deze hooibergen.

Verder is de Reggehooiberg volledig ingericht met een ruime, van alle gemakken voorzien, zoals een volledig ingerichte keuken en een gezellige woonkamer.

Daarnaast is er een luxueuze badkamer met infraroodsauna en sommige hooibergen hebben zelfs een hottub buiten staan.

Openslaande tuindeuren leiden naar een royale tuin met een privé-terras. En hoewel u hier komt voor de rust en om een boekje te lezen, internet is nooit ver weg, want ook hier is vanzelfsprekend gratis wifi aanwezig.

De omgeving van Het Exoo in Wierden

De boerderij ligt centraal tussen Twente en Salland, wat veel mogelijkheden biedt voor uitstapjes. Natuurgebied het Wierdense Veld is een afgegraven veengebied van ongeveer 400 hectare, dat bereikbaar is via zandwegen.

Iets verderop ligt Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, een prachtig natuurgebied waar mooie wandelingen en fietstochten kunnen worden gemaakt.

In de buurdorpen Hellendoorn en Rijssen kunt u terecht voor eventueel dagelijkse boodschappen, de dichtstbijzijnde grote steden zijn Almelo en Hengelo. Avonturenpark Hellendoorn is met de fiets binnen een kwartiertje te bereiken.

Reserveer nu B&B Het Exoo