Slapen in een pipowagen bij Erve Dikkeboer in Bathmen - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen in een pipowagen bij Erve Dikkeboer in Bathmen

CategoriesGezin, Natuur, Pipowagen
Status Open now

Slaap zoals Pipo de Clown

Midden in het Overijsselse Salland, vlakbij Deventer en de IJssel, ligt Bed and Breakfast Erve Dikkeboer. Deze oase van rust ligt in de bossen, ver van de drukte.

Erve Dikkeboer begon met slechts één accommodatie: De Hooiberg. Een authentieke stulpje dat met wat aanpassingen is verbouwd tot een Bed and Breakfast. Het ontvangen van gasten vonden de eigenaren zo leuk, dat dit naar meer smaakte.

De verschillende accommodaties op Erve Dikkeboer

Eigenaren Gerrit en Else hebben meerdere accommodaties bijgebouwd, zo zijn er De Bedstee en Het Ooievaarsnest bijgekomen. Samen met De Hooiberg zijn dit ‘gewone’ huisjes, met natuurlijk alle faciliteiten van dien.

Aangezien Gerrit niet stil kan zitten en hij graag nog een bijzondere accommodatie erbij wilde hebben, is het hem gelukt een prachtige pipowagen op de kop te tikken. Natuurlijk moest hier ook weer van alles aan gebeuren, hetgeen nu af is en hier het prachtige resultaat.

Origineel overnachten in de pipowagen

In deze pipowagen komen de verhalen over Pipo de Clown en Mammaloe en de Dikkedeur weer naar boven. De kreet “sapperdeflap” hebben wij al van verschillende gasten voorbij horen komen. Kinderen zoeken de oude filmpjes weer op YouTube en hiermee komen ook voor de ouders oude herinneringen weer boven.

Voor slechts € 85 per nacht kunt u met twee personen overnachten in deze grote en luxe pipowagen. Normaal zijn pipowagens vrij klein, maar deze pipowagen is eigenlijk best groot. In de pipowagen is zelfs een eigen douche met toilet, elektrische verwarming, een eigen terras en vanzelfsprekend gratis wifi.

Overnachten midden in de natuur

Het uitzicht van Erve Dikkeboer is om stil van te worden. Omdat de pipowagen wat hoger ligt, kijk je zo over de heg naar de naastgelegen wei met de paarden en geitjes. Naast de accommodaties is er ook een écht ooievaarsnest op de locatie. Wat is er nu leuker dan ‘s ochtends wakker worden met nog de ochtenddauw boven het gras en een ooievaar hoog in zijn nest.

Vanuit Erve Dikkeboer bent u met een kwartiertje in Deventer of Zutphen, iets verder weg liggen Zwolle en Apeldoorn. Maar het liefst blijft u in de buurt van de pipowagen. Kilometers lange fiets- en wandelroutes lopen precies langs deze accommodatie. Daarnaast is er in het nabij gelegen beekje de mogelijkheid om kano te varen.

Verder is er op Erve Dikkeboer een klein zwembad aanwezig om in de warme zomermaanden even lekker af te koelen. Kinderen zijn welkom op deze locatie maar wel pas vanaf 12 jaar, dus ook voor koppels is het hier tot rust komen zonder drukke en stuiterende kinderen.

Reserveer nu deze prachtige pipowagen!