Slapen in een Mongoolse Yurt of Ger langs de Rijn - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen in een Mongoolse Yurt of Ger langs de Rijn

Status Closed nowOpens at 08:30:AM today

Bijzonder overnachten op Mongoolse camping

Bij het dorpje Angeren, gemoedelijke gelegen langs de rivier de Rijn, ligt deze idyllische en rustige boerencamping.

In dit gebied tussen Arnhem en Nijmegen, precies op de plek waar de Rijn het land binnen komt, kunt u wel heel bijzonder overnachten.

Tussen de pruimenbomen in de voormalige boomgaard staan maar liefst 15 Mongoolse Gers, ook wel Yurts genoemd.

Mongoolse nomadententen midden tussen de fruitbomen

Deze comfortabele tenten zijn op de steppe van Mongolië heel normaal; hier overnachten de nomadenfamilies van dit uitgestrekte land immers. Maar overnachten in een Mongoolse Yurt in Nederland is wel heel speciaal.

De tenten van negen meter doorsnede zijn traditioneel ingericht en bieden elk plaats aan maximaal vier personen.

Inrichting van de Mongoolse Ger tenten

De Yurts- of Gertenten zijn uitgevoerd in verschillende kleurthema’s en beschikken over een eenvoudige kookgelegenheid, vier authentieke Mongoolse banken/bedden en gezellige tafel met krukjes.

Doordat er een comfortabele houtkachels in deze tenten staan, is deze het hele jaar door te gebruiken. De elektriciteit waar u in de tenten gebruik van maakt, wordt CO2 neutraal opgewekt door 140 zonnepanelen. Daarnaast zijn er vanzelfsprekend sanitaire voorzieningen aanwezig op de Mongoolse camping QKLQ.

Wellness arrangementen bij de Mongoolse Ger of Yurt

Hoewel de ‘gewone’ tenten al uiterst comfortabel zijn, kunt u tegen een kleine meerprijs ook een ‘wellness arrangement’ afnemen bij deze camping in Angeren.

U kunt dan gebruik maken van de sauna en de regendouche behorende bij de sanitaire voorzieningen, maar belangrijker; u kunt onbeperkt in de houtgestookte hottub dobberen bij uw eigen tent!

In de idyllische boomgaard staan verschillende picknickbanken en er is een gezellige haardvuurplek waar u ook kunt barbecueën.

Voor de kinderen zijn er speeltoestellen waaronder een trampoline en de dieren in de directe omgeving zijn helemaal in stijl: uw buren zijn lama’s, ezels en een heuse jak!

In de omgeving van Mongoolse Camping QKLQ in Angeren

De camping ligt net buiten het plaatsje Angeren, waar u bij de plaatselijke bakker en supermarkt terecht voor dagelijkse boodschappen.

De omgeving van Angeren, de regio Arnhem/Nijmegen, is prachtig voor wandelen en fietsen. Het is een gebied met een rijke Romeinse historie dat zich kenmerkt door de vele musea, monumentale panden en kerken.

U kunt natuurlijk gebruik maken van één van de 15 Mongoolse Gers om bijzonder in te overnachten, maar u kunt ook met uw eigen kampeerspullen langskomen bij eigenaren Ben en Anne-Marie Roelofs.

Tot slot leent deze accommodatie zich ook uitstekend voor grotere groepen zoals familieweekenden en bedrijfsuitjes zoals teambuilding.

Reserveer nu de Mongoolse Yurt of Ger