Slapen in een Friese boomhut - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen in een Friese boomhut

Status Closed nowOpens at 09:30:AM today

Origineel overnachten op hoog niveau

Deze boomhutten oefenen een magische aantrekkingskracht uit op jong en oud. De stellen die een romantische overnachting willen of iets buitengewoons wil beleven zitten op Het Kleine Paradijs helemaal goed. Hier in Friesland is ‘Less is More’, is het credo.

Door juist het weglaten van de digitale toeters en bellen zijn de boomhutten zoals ze horen te zijn, authentiek, misschien wel iets uit je kinderdromen.

Op het terrein van Het Klein Paradijs heerst vooral rust en is er ruimte voor bezinning. Wilt u even helemaal afschakelen van de gehaaste wereld? Ga dan naar deze retraite in Friesland.

Boomhutten De Uilenspiegel en Het Kraaiennest

Er zijn twee boomhutten op het terrein; De Uilenspiegel die vrij basic is ingericht maar door de speciale ‘ophangconstructie’ zachtjes meebeweegt met de wind. Of het iets luxere Kraaiennest, deze boomhut staat weliswaar tussen de bomen, maar staat op palen.

De boomhutten zijn geschikt voor maximaal twee personen, dus stellen of een ouder met één kind (ouder dan 12 jaar). De nadruk van Het Kleine Paradijs ligt op rust en jongen kinderen en rust zijn vaak geen ideale combinatie.

De stevige trap leidt je omhoog en via het balkon/terras stap je via de voordeur een droomhut binnen met sprookjesachtige verlichting ,een comfortabel twee persoonsbed, elektrische verwarming en sofa. Het ecologische verwerkte inlandse larixhout omlijst zowel de rustieke als de romantische boomhut met in beiden een kookgelegenheid.

Prachtig uitzicht vanuit de boomhut

Het uitzicht vanaf het balkon over het door bomen en struiken omringde terrein is prachtig, met vergezichten over veld en water in de koudere jaargetijden. Hier geen last van lichtvervuiling, maar eerder een heldere sterrenhemel. Het orkestrale van de wind, het geritsel van de bladeren en zingen van de vogels verschild altijd in tempo en toonhoogte.

Ook bij het ontbreken van elk geluid maakt duidelijk dat je hier even weg bent van de hectiek van alledag. Het onthaasten ligt hier voor de hand. Door de zeer degelijke bouw en isolatie  hebben de boomhutten bewezen zowel bij hevige storm als ‘Elfsteden kou ‘ comfortabel te zijn.

Faciliteiten bij deze boomhut

Het sanitair is op de begane grond op zeer korte afstand van de boomhut. Op die begane grond nodigen de van origine oude kerkpaden en oude vaarroutes je uit de omgeving per fiets, wandelend of kanoënd te ontdekken. Fietsen en kano’s zijn te huur bij Het Kleine Paradijs.

Op het terrein zelf waar rust het motto is kan gebruik gemaakt worden van de bibliotheek, de piano en het theehuis aan het water. In de theetuin en andere verborgen hoekjes is altijd wel een zonnig of schaduwrijk plekje te vinden.

Met wifi is er altijd nog contact op te nemen met de wereld die je achter je liet tijdens het verblijf op Het kleine Paradijs. Optioneel is een uitgebreid ontbijt en opgemaakt bed waarmee je het geheel nog meer kunt veraangenamen.

Aandachtspunten van het Kleine Paradijs

– Minimaal twee nachten in de weekenden (vrijdag én zaterdag) en in de Mei- en Zomervakantie.

– Minimaal 3 nachten tijdens het Paasweekend 19-22 April, Hemelvaartweekend 30 mei-2 juni en Pinksterweekend 7-10 juni.

– Een volwassene met een kind ouder dan 12 jaar welkom.

– Check-out is om 10:30 uur

Reserveer nu deze boomhutten!