Bijzonder overnachten in de natuur op de Veluwe

BoerenBed Landgoed Volenbeek is een schitterende rietgedekte boerderij uit 1859 en ligt midden in de Veluwse bossen bij Ermelo. De boerderij is al vier generaties in het bezit van de familie Rozendaal. Het was Wouter Rozendaal die zo’n 150 jaar geleden de boerderij begon en nu is het wéér een Wouter Rozendaal die diezelfde boerderij beheert.

In al die jaren is er maar weinig veranderd op Landgoed Volenbeek in Ermelo, behalve natuurlijk meegaan in de tijd als het gaat om stromend water en elektriciteit.

Om op boerderij Volenbeek te komen moet je eerst een zandpad ‘trotseren’, wat ervoor zorgt dat er geen doorgaand verkeer is en de kinderen dus niet extra hoeven op te letten, maar ook dat er complete rust is op dit landgoed.

Zelf meehelpen met het melken van de koeien

Op deze BoerenBed locatie kom je heerlijk tot rust als de kinderen de hele dag bezig zijn met spelen of met het meehelpen met boer Wouter.

Er zijn zo’n vijftig zwart- en roodbont koeien die dagelijks gemolken worden. Boer Wouter doet dit graag samen met jou! En omdat er zoveel koeien rondlopen op landgoed Volenbeek, worden er elk voorjaar weer nieuwe kalfjes geboren. Als je wilt maakt boer Wouter je hiervoor midden in de nacht wakker.

Op de boerderij is er een grote speelschuur én knuffelschuur waardoor het ook bij eventueel slecht weer goed toeven is. Bij mooi weer lenen de Veluwse bossen zich er uitstekend voor om (boom)hutten te bouwen natuurlijk.

De buurman van boer Wouter heeft paarden en pony’s en tegen een kleine vergoeding kan je daar een ritje mee maken. Ben je met een hele groep of een familie dan zorgt de buurman voor een huifkar en een picknick!

De canvast tenten van FarmCamps staan midden tussen de koeien en bieden plaats aan maximaal zes personen. Er zijn ‘standaard’ canvas tenten, maar ook luxe tenten met een aparte douche en een hottub. Als de kinderen aan het spelen zijn, kunnen pappa en mamma eens lekker van elkaar genieten of met een goed glas wijn in de hottub gaan zitten.

Wat is er te doen rondom BoerenBed Volenbeek in Ermelo

Wil je toch onder de mensen zijn en even van de boerderij af? Binnen een kwartiertje ben je in Harderwijk of Elburg of bezoek je één van de stranden aan de voormalige Zuiderzee.

Het ‘Bospad van Putten’ ligt op een paar minuten fietsen en biedt de mogelijkheid voor lange wandeltochten. Je kan zelf je fiets meenemen, maar ze zijn ook te huur op Farmcamps Volenbeek in Ermelo.

Verder zijn er natuurlijk de bekende attracties als het Kröller Müller Museum, het Dolfinarium en Walibi Flevo.

 

Reserveer nu Landgoed Volenbeek

Slapen bij de boer op Landgoed Volenbeek in Ermelo

Nederland

Gelderland

Ermelo

Thema

Locatie

Oude Telgterweg 229, 3853 PG Ermelo, Nederland
Reserveer nu Landgoed Volenbeek