Kom overnachten op deze Friese boerderij

Langs de Pieter Christiaanvaart en op korte afstand van Lemmer ligt deze 150 jaar oude, monumentale, Friese boerderij. Gebouwd als één van de eerste boerderijen na de inpoldering van de veenpolder van Echten is Hoeve Waterschap nog steeds een bruisend centrum van activiteit.

En voor wie Friesland eens te water wil verkennen is dit een perfecte uitvalsbasis langs het doorgaande vaarwater. Het is een prachtig weids gebied midden tussen de Friese meren en ‘de Weerribben’.

Deze in 1850 gebouwde karakteristieke stolpboerderij ligt in de Friese veenweidegebieden waar vroeger veel turfstekers actief waren. De oude stolpboerderij is gerestaureerd en is nu een voorbeeld voor Friesland, dat moderne bedrijfsvoering mogelijk is met behoud van de historische waarden van de boerderij.

Voer zelf de schapen en geef de lammetjes de fles

Boer Gert verzorgt ongeveer 70 koeien die in de zomermaanden grazen in de weilanden rondom en het is dan ook de uitgelezen kans om hierbij een handje te helpen. Maar als je meer zin hebt in een ontspannen middagje in de hottub, een verkoelende duik in de vaart of de luxe van een vers ontbijtje in je tent is dat ook allemaal mogelijk.

Op de boerderij worden ook nog eens 40 Blessumer schapen gehouden. Leuk voor kinderen (en ouders) is het voeren van de schapen en het geven van de fles aan de lammetjes.

Hoeve Waterschap heeft een vrijwillig melksysteem-robot, waarbij de koeien zelf mogen kiezen wanneer ze gemolken worden. Er is een mooie kijkruimte gemaakt zodat je elk moment van de dag van heel dichtbij kunt zien hoe de koeien gemolken worden.

Veel ruimte om te spelen op Hoeve Waterschap in Friesland

Voor de waaghalzen heeft Hoeve Waterschap vlakbij rivier de ‘Tjonger’, een touwbrug en een vlot (probeer maar droog te blijven).

Op de boerderij kun je ook slootje springen (fierljeppen): de polsstok ligt voor je klaar!

De boerderij heeft een hele uitgebreide dierenweide met knuffelkippen, cavia’s, kalveren, geiten, konijnen en twee lieve pony’s Janneke en Montana.

BoerenBed biedt op deze boerderij drie verschillende soorten canvas tenten aan; variërend van een basic tent tot een luxe tent met eigen douche en hottub.

Geniet bij een ondergaande zon van de warme hottub met een écht Fries Us heit Biertje, terwijl de kinderen nog lekker aan het spelen zijn rondom het kampvuur.

Reserveer nu Hoeve Waterschap

Slapen bij de boer op Hoeve Waterschap in Friesland

Nederland

Friesland

Echtenerbrug

Thema

Locatie

Krompad 11, 8539 RN Echtenerbrug, Nederland
Reserveer nu Hoeve Waterschap