Overnachten op een Friese boerderij

Even buiten het pittoreske dorpje Akkrum ligt Hoeve Meskenwier. Deze karakteristieke Friese kop-hals-romp boerderij langs het riviertje Boarn.

Vanaf de boerderij, waar zo’n 50 kalveren worden gehouden, heeft u een weids uitzicht van meer dan twee kilometer en is er voor de kinderen alle ruimte.

Terwijl de kinderen de boer helpen bij het voeren van de kalfjes of op zoek gaan naar een vers ei kunt u alvast de hottub vol water laten lopen om samen de ondergaande zon vanuit het warme bad te bekijken.

Boerderij aan het Sneekermeer

Deze boerderij van meer dan 240 jaar oud, is hét toonbeeld van de Friese kop-hals-romp boerderij-architectuur. Het complex is compleet met eigen insteekhaven en er is bootverhuur om de hoek.

Dit is de perfecte plek voor een weekendje varen, rust en ruimte in Friesland. Ideaal dus om met ‘De Kameleon’ de Friese meren te trotseren. Je mag natuurlijk ook je eigen bootje meenemen!

Je kan er dan ook naar hartenlust vissen, zwemmen en kanovaren en in de eigen haven kan je de boot afmeren. Maak overdag of tijdens de ondergaande zomerzon vaartochten over het Sneekermeer. Vaar langs pittoreske dorpjes als Akkrum en Grou en geniet van een kopje koffie of lekkere borrel.

Kinderen mogen zelf meehelpen met de boer

Leuk voor de kinderen (en ouders) is het geven van de fles aan de kleinste kalfjes of het verzorgen van de pony’s Prins en Pia, en de vele konijntjes die op de boerderij wonen.

De boerderij ligt vlakbij Nationaal park De Alde Feanen en natuurgebied De Deelen. Een unieke manier om dit natuurschoon te ontdekken is met de trekker en kar van de boer. Met papa achter het stuur ontdek je de mooiste plekjes van Friesland in boerenstijl.

Je kunt het gebied ook verkennen op de fiets. Er is een mooie fietsroute die van pontje naar pontje Friesland doorkruist. Of pak de grote pont over de Waddenzee en pak een dagje Ameland mee.

Kom je na een dag op de fiets terug op de boerderij dan is de spa en Wellness de ideale manier om weer even helemaal tot jezelf te komen. Geniet van de zonsondergang terwijl je in het heerlijk warme water drijft; op en top genieten!

Reserveer nu Hoeve Meskenwier

Slapen bij de Boer op Hoeve Meskenwier in Friesland

Nederland

Akkrum

Friesland

Thema

Locatie

Meskenwier 2, 8491 MN Akkrum, Nederland
Reserveer nu Hoeve Meskenwier