Bijzondere overnachtingen in de natuur

Midden in het pittoreske Lochem in de Achterhoek, beroemd om zijn gevarieerde landschap vol landhuizen en kastelen, akkers, parkbos, statige lanen, houtwallen en bloemrijke graslanden, ligt de schitterende rietgedekte Hoeve Draafsel.

Op deze historische plek worden 60 koeien gemolken waarvan ‘Draafsel Lily’ landelijke bekendheid heeft verworven.

De actieve melkveehouderij kent een lange historie die teruggaat tot de 14e eeuw, 1377 om precies te zijn, en was eeuwenlang onderdeel van één van de grote landgoederen in de regio. Blijvend aandenken daaraan is de naast de boerderij gelegen Staringkoepel.

Een 19e eeuws theehuis waar jonkvrouw Staring genoot van het prachtige uitzicht over de rivier. De koepel werd enige jaren geleden geheel gerenoveerd en is voor eenieder te bezichtigen.

Slaap in een BoerenBed tent van canvas

Op de naastgelegen boerderij kom je gegarandeerd helemaal tot rust en kan je naar hartenlust zwemmen, vissen en varen, maar uiteraard ook volop genieten van het boerenleven van toen en nu.

De canvas tenten van BoerenBed zijn voorzien van stromend water, een keukentje met gaspitten en een heuze bedstee. Ook is er naast elke tent een vuurkorf of kampvuur plek gemaakt zodat je ‘s avonds bij de ondergaande zon nog lekker een drankje kunt doen of liedjes kunt zingen.

Zelf helpen met koeien melken

Helpen bij het voeren van de kalfjes, leren hoeveel melk een koe per dag geeft of kijken hoe een robot de koeien melkt. Kortom; een spannende betere BoerenBed-vakantie vol vrijheid, natuur en ruimte.

Te doen rondom Hoeve Draafsel in Lochem

Hoeve Draafsel heeft ’s zomers een eigen privé zwembad in de rivier. Ook kun je je eigen kano huren die je tijdens je verblijf altijd tot je beschikking hebt voor het maken van prachtige tochten naar bijvoorbeeld Zutphen of Lochem.

Daarnaast is er voor pret ‘op het droge’ een hele grote  zandbak met waterpomp en reuzenschommel.

Trouwens als je wilt kun je je eigen paard meenemen naar Hoeve Draafsel in Lochem. Er zijn luxe paardenboxen te huur of je bespreekt een paar dagen weidegang.

Dochter Lieke is een verdienstelijk amazone (dressuur) en geeft van tijd tot tijd pony-rijles en stapkwartiertjes voor kinderen tot 12 jaar.

Reserveer nu Hoeve Draafsel

Slapen bij de boer op Hoeve Draafsel in de Achterhoek

Nederland

Gelderland

Lochem

Thema

Locatie

Dochterenseweg 29A, 7241 TD Lochem, Nederland
Reserveer nu Hoeve Draafsel