Slapen bij de boer op De Groene Hoeve in Wijdenes - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen bij de boer op De Groene Hoeve in Wijdenes

Status Closed nowOpens at 09:30:AM today

Overnachten in de natuur op de boerderij

Vlakbij de historische steden als Hoorn en Enkhuizen en op loopafstand van het IJsselmeer ligt de karakteristieke, rietgedekte stolpboerderij ‘De Groene Hoeve’ uit de 19de eeuw (1850 om precies te zijn).

Op deze boerderij in Wijdenes is een kleinschalige (biologische) geitenhouderij aanwezig, daarnaast is het een zorgboerderij.

Zelf helpen met de boer tijdens je overnachting

Boer Cees en boerin Niki vinden het belangrijk om de dieren zoveel mogelijk vrijheid te geven. Niet schrikken dus als je ’s ochtends vroeg wakker wordt van een kudde geiten die na het melken enthousiast de wei in stormt. Om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te kunnen zijn hebben ze ook een eigen moes- en kruidentuin en een groot kippenhok voor een vers ei.

Ook leuk en leerzaam om eens mee te maken is het melken van de geiten en het maken van de geitenkaas of zelfs geitenijs. Op de boerderij wordt ernaar gestreefd zoveel mogelijk zelfvoorzienend te boeren dus ook een moes- en kruidentuin ontbreken niet. De biologische geitenkaas van Cees en Niki worden vervolgens weer verkocht op de weekmarkten in de buurt van Wijdenes.

Gezellig samen brood bakken, geiten melken, kijken hoe kaas gemaakt wordt of zorgen dat de lammetjes genoeg stro hebben? De familie vindt het leuk om de kinderen erbij te betrekken en er een onvergetelijke vakantie van te maken.

De BoerenBed canvas tenten op De Groene Hoeve

Cees en Niki het leuk om de passie voor de boerderij met anderen te delen. Daarom is ervoor gekozen om een kleinschalig FarmCamps locatie op te zetten.

Met vijf tenten profiteert u niet alleen van het vrije uitzicht, maar kunnen er ook allerlei leuke activiteiten ondernomen worden.

Er is een ‘gewone’ canvas tent, een tent met een ensuite badkamer en speciaal voor families of groepsuitjes is er een tienpersoons tent.

Wat is er te doen rondom boerderij De Groene Hoeve in Wijdenes

Vanuit uw tent heeft u uitzicht over het kleine stroompje waarin de kinderen op zoek kunnen naar salamanders en kikkers, over de uitgestrekte weilanden tot aan de IJsselmeerdijk waar ook een dagje varen of zeilen tot de mogelijkheden behoren.

Mocht het onverhoopt toch slecht weer zijn dan is een bezoek aan het Stoomtram-museum in Hoorn een goed alternatief. Iets minder educatief maar niet minder leuk is het ‘Sprookjeswonderland’ in Enkhuizen.

Reserveer nu De Groene Hoeve