Slapen bij de boer op Boerderij Wesselink in Schalkhaar - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen bij de boer op Boerderij Wesselink in Schalkhaar

Status Closed nowOpens at 09:30:AM tomorrow

Bijzondere overnachting in de natuur

Verscholen in een ‘vergeten’ stukje Nederland ligt deze 400 jaar oude, rietgedekte boerderij in het prachtige coulisselandschap van Het Salland. Melkveehouderij ‘Het Wesselink’ ligt tussen Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Hier aan de over van de IJssel, vlakbij Deventer, lijkt de tijd even te hebben stilgestaan. De heerlijke rust wordt alleen onderbroken door het geloei van de koeien en het gekraai van de haan.

Op het ‘Het Wesselink’ worden door boer Henk en zijn vrouw Margriet ongeveer 65 koeien gehouden. Er is een vrijwillig melksysteem, waarbij de koeien zelf mogen kiezen wanneer en hoe vaak per dag ze gemolken willen worden.

Als je wilt, mag je de boer zelf meehelpen met het melken van de koeien. De koeien die moeten afkalven hebben een lekker groot strohok, waarin in alle rust het kalfje geboren kan worden.

Boven in de koeienstal is een mooie kijkruimte gemaakt zodat je van heel dichtbij kunt zien hoe de kalfjes geboren worden.

Canvas tenten van BoerenBed op ‘Het Wesselink’

De FarmCamps canvas tenten staan direct aan de rand van een prachtig oud bos met wandelpaden en met een weids uitzicht over de wei, waar de koeien aan het einde van de dag plaats maken voor reeën.

Er zijn drie soorten tenten voor maximaal zes of tien personen. Zo zijn er de ‘standaard’ tenten, maar ook de luxere ‘Heerenboer’ tenten waar zelfs een douche én hottub bij zit. Alle tenten hebben een houtkachel die zorgt voor warmte of kan dienen als fornuis.

Als de kinderen aan het spelen zijn kunnen pappa en mamma met een lekker glaasje wijn vanuit de hottub de zon onder zien gaan.

Te doen rondom de boerderij ‘Het Wesselink’

In het bos naast de tenten kun je hele spannende hutten bouwen, ontdekkingstochten maken en schommelen op de reuzenschommel die gemaakt is van boomstammen.

De boerderij is op een paar honderd meter van het Overijssels kanaal gelegen. Hier kun je zwemmen, kanoën en vissen. Kano’s zijn bij op de boerderij te huur.

Op 20 minuten lopen tref je restaurant ‘NUNU’ waar je vooral in de lentemaanden kan genieten van heerlijke Sallandse asperges.

Hanzestad Deventer met haar historische centrum ligt op nog geen vijf kilometer afstand en leent zich uitstekend om een middagje te shoppen of gewoon lekker op het terras te gaan zitten. Leuke tips voor evenementen zijn ‘Deventer op stelten’ (begin juli), de Deventer Boekenmarkt (eerste zondag van augustus) of de wekelijkse Brocante-markt op zaterdagen (alleen in de zomer).

Reserveer nu Boerderij Wesselink