Slapen bij de Boer op boerderij de Kalverweide in Drenthe

Status Open now

Overnachten in de Drentse natuur

Vlakbij meren van de Weerribben en de Drentse bossen ligt deze actieve melkveehouderij in het karakteristieke boerendorpje Kallenkote. Weidse uitzichten, volop sfeer en charme, maar ook spannende ervaringen zoals een ritje met de boer op de trekker of de geboorte van een kalfje.

Op boerderij de Kalverweide voelt het als thuiskomen en proef je de sfeer van het eerlijke landleven. Hard werken om het gras voor de regen binnen te halen en de kalfjes op tijd te voeren, maar ook tijd voor goede gesprekken, eerlijke en verse gerechten.

De BoerenBed tenten op de Kalverweide

Op deze boerderij worden ‘gewone’ canvas tenten aangeboden, voorzien van stapelbedden en stromend water. Maar er is ook aan de luxe kampeerder is gedacht; aan het eind van de dag lekker met een biertje of wijntje in de hottub behorende bij de luxere tenten.

Alle tenten staan midden in het veld tussen meer dan 100 koeien, daarnaast zijn alle tenten voorzien van een eigen kampvuur plek.

De boer helpen met koeien en paarden

Op boerderij de Kalverweide ben je terug in de sfeer van weleer. Het gebouw met de oude gebinten is een heerlijke plek voor kinderen om te spelen en te knuffelen met onze knuffelbare dieren.

Er is een vrijwillig melksysteem waarbij de koeien zelf kunnen kiezen wanneer ze gemolken worden, maar je mag de boer ook helpen met handmatig melken of de kalfjes het flesje geven.

Er is tevens een grote verscheidenheid aan dieren: het knuffelvarkentje Lapje, wandelezels Lucky & Layla, zeldzame Speckled Face schapen met hun lammetjes, konijntjes, loopeenden, kippen, geiten, cavia’’s.. teveel om op te noemen!

Op deze boerderij vind je ook pony Polly en Tinker merrie Nikki, ze willen graag geknuffeld en gepoetst te worden.

Te doen rondom boerderij de Kalverweide

Het waterrijke dorpje Giethoorn ligt om de hoek en op loopafstand bevindt zich prachtige bosrijke Havelte. Een kwartiertje fietsen liggen de meren van Weerribben prachtige. En voor wie er even op uit wil trekken zijn er op slechts een half uurtje maar liefst drie nationale parken in een omtrek te vinden.

 

Reserveer nu Hoeve De Kalverweide