Overnachten in de natuur op de Veluwe

Grenzend aan natuurgebied de Hoge Veluwe ligt Hoeve Meijer in Otterlo, te midden van de karakteristieke Veluwse zandpaden en heidegebieden.

Geroemd vanwege haar gastvrijheid is dit de ideale plek om het boerenleven van vroeger te beleven. Op het bedrijf worden nog zo’n 25 koeien gemolken op nagenoeg dezelfde manier als 50 jaar terug.

Zelf meehelpen met boer Frits

Er zijn weinig grote machines en dus perfect voor kinderen om het boerenleven van dichtbij te zien en beleven. Ze kunnen de boer helpen bij het voeren van de kalfjes of zich overdag de hele dag vermaken in de knuffelschuur met konijnen, cavia’s en kippen (voor een vers eitje).

Aangezien alle accommodaties uitkijken over de centrale speelweide kunt u ze gemakkelijk in de gaten houden, maar toch ook zelf even heerlijk genieten van de rust en omgeving.

Op de boerderij vind je roodbonte en zwartbonte koeien die zorgen voor de melkproductie. Boer Frits is nog een van de weinige boeren in Nederland die nog op de traditionele wijze melkt. Daarnaast kom je er ook diverse soorten mest- en weidevee tegen.

Canvas tenten van BoerenBed op Hoeve Meijer

Vlakbij de BoerenBed Tentplaatsen staat een echte knuffelschuur waar ook de allerkleinsten kunnen kennismaken met veel verschillende dieren.

Er is altijd genoeg te beleven op de boerderij en Frits vindt het prachtig om je alles te vertellen over het leven op de boerderij en als je wilt mag je natuurlijk altijd met voeren en melken een handje meehelpen.

Wat is er te doen rondom Hoeve Meijer in Otterlo

Hoeve Meijer ligt midden in de Gelderse Vallei aan de rand van ‘Nationaal Park de Hoge Veluwe’ en straalt de rust en gezelligheid uit van een typische Veluwse boerderij.

Het achtervoegsel ‘lo’ van Otterlo werd van oudsher gebruikt voor de benaming van bos en deze plaats doet deze naam zeker eer aan.

Vlakbij Otterlo bevindt zich het Kröller-Müller museum en de ingang naar ‘Nationaal Park de Hoge Veluwe’. Het park en het kleurrijke landschap met landweggetjes en bossen is ideaal voor fietsers en wandelaars.

 

Reserveer nu Hoeve Meijer

Slapen bij de boer in Hoeve Meijer op de Veluwe

Nederland

Gelderland

Otterlo

Thema

Locatie

Westenengerdijk 45, 6732 GP Harskamp, Nederland
Reserveer nu Hoeve Meijer