Slapen als Pipo de Clown en Mamaloe

MolecatenIn de zuidoosthoek van de provincie Drenthe, dichtbij Emmen en de Duitse grens, ligt het brinkdorpje Holsloot.

Daar, midden op het platteland, bevindt zich het Boheems Paradijs, waar 11 woonwagens zijn opgesteld als mini-vakantiepark.

Deze authentieke woonwagens of pipowagens zijn geen omgebouwde schaftketen, maar echte oude woonwagens van een circus, kermis of zigeuners.

De wagens hebben zowel aan de binnen- als aan de buitenkant die typische kitsch met veel kleur (vooral rood), maar zijn wel voorzien van een kachel, koelkast en gasstel.

Romantisch slapen in een woonwagen

Deze woonwagens of pipowagens zijn vanzelfsprekend leuk voor het hele gezin, maar ook voor een romantisch weekendje weg. Ook kan het Boheems Paradijs, in zijn geheel afgehuurd worden voor bijvoorbeeld bruiloften, jubilea, reünies, bedrijfsuitjes etc.

De meest romantische wagens zijn voor slechts twee personen, de wat grotere wagens voor drie of vier en één wagen heeft plaats voor acht personen.

Elke wagen heeft zijn eigen naam en eigen inrichting; wat dacht u van ‘Rossige Roel’, de ‘Theatherwagen’, uiteraard de ‘Pipowagen’, de ‘Bonte wagen’, ‘Tante Thea’ of de ‘Ierse wagen’?

Faciliteiten op het Boheems Paradijs in Drenthe

Op het Boheems Paradijs is verder een gezamenlijk toiletgebouw en een recreatieruimte waar bij eventueel slecht weer gegeten of spelletjes gespeeld kunnen worden. Buiten is een speeltuintje, een tafeltennistafel, skelters, bolderkarren etc.

Op het terrein wonen kippen, varkens en een pony. Ook heeft de recreatieruimte kook- en eetgelegenheid voor zo’n 45 mensen en een leuke zithoek. De keuken beschikt over acht kookpitten, koelkasten, grote pannen, borden, bestek etc.

En hoewel u vooral in de buitenlucht bezig bent is er altijd de mogelijkheid om even te werken of contact te houden met het thuisfront, want er is namelijk gratis wifi aanwezig.

In de buurt van het Boheems Paradijs

MolecatenIn de buurt van het Boheems Paradijs is meer dan genoeg te doen voor jong en oud. Bezoek de dierentuin van Emmen of het indrukwekkende voormalig kamp Westerbork.

Ga zwemmen in één van de nabij gelegen zwemplassen, bezoek het historische dorp Orvelte of één van de vele, bijzondere musea. Neem het Boomkroonpad of ga solexrijden.

U bent niet voor niets in Drenthe, dus ga vooral op zoek naar hunebedden. 

Verder ligt de Duitse grens op slechts 10 kilometer afstand dus u kunt ook kiezen voor twee vakantielanden voor de prijs van één.

U kunt uiteraard ook gewoon op het terrein blijven niksen en lekker een boekje lezen, terwijl de kinderen buiten spelen, skelter rijden, de varkens aaien, een ritje op de pony maken of de kippen aan het voeren zijn. Of blijf alleen in de buurt van het terrein en lift mee met een tochtje op een trekker van het Boheems Paradijs.

’s Avonds gaat u lekker met een glaasje bij de eigen wagen zitten of rond het kampvuur onder een prachtige sterrenhemel. Daarna heerlijk slapen; de bedden staan al opgemaakt voor u klaar!

De volgende dag ontbijten met eieren van de eigen kippen en het gefluit van honderden vogels. U geniet van de aanblik van 10 andere woonwagens en van een weids uitzicht over het land met koeien en paarden.

De sfeer is: veel kan, niets moet!

Bijzondere woonwagen overnachting in Drenthe

Een week, midweek, weekendje of nachtje slapen bij het Boheems Paradijs in een woonwagen of pipowagen is dus een heel bijzondere overnachting. Een geweldige belevenis voor gezinnen of alleenstaande ouders met kinderen, alleen gaanden of stellen.

Het Boheems Paradijs is ook geschikt als groepsaccommodatie tot ± 50 personen en u kunt ook de camping in zijn geheel afhuren. Je kunt er trouwen, een reünie houden, een vereniging-, familie- of vriendenweekend vieren, een workshop of bedrijfsuitje organiseren.

Wat ook leuk is om te vermelden is dat hier ook het Tros tv-programma ‘Bauers Zigeunernacht’ van de zanger Frans Bauer is opgenomen.

Pipo- of woonwagen met trekker

Het Boheems Paradijs biedt u ook de mogelijkheid om zelf rond te trekken met trekker en wagen. Ook voor uw huwelijksvervoer, beurzen of evenementen is één van de 11 woonwagens/pipowagens in te huren. Neem via onderstaande link contact op met de eigenaren en zij helpen u graag verder.

Reserveer nu de Pipowagen!

Slapen als een zigeuner in een pipowagen of woonwagen

Nederland

Drenthe

Holsloot

Thema

Locatie

Den Hool 5, 7845 TG Holsloot, Nederland
Reserveer nu de Pipowagen!