Origineel overnachten bij De Vreemde Vogel

Onder de figuurlijke rook van Rotterdam, ligt midden in de natuur, een oase van rust in de vorm van buitenplaats De Vreemde Vogel. Op het terrein van dit complex in Vlaardingen staan een aantal originele accommodaties om te kunnen overnachten.

Deze groene locatie in de achtertuin van Rotterdam is bij uitstek een goede uitvalsbasis voor Rotterdammers die ook weleens de natuur in willen.

De Vreemde Vogel leent zich uitstekend voor bruiloften, kinderfeestjes, vergaderingen, maar vooral in de zomer; voor een weekendje weg in eigen land.

Bijzondere accommodaties op het complex

Als u op zoek bent naar een bijzondere en originele overnachting dan moet u zeker eens kijken naar één van de tien accommodaties van De Vreemde Vogel.

Zo is er een raket waar u in kunt overnachten, een caravan op palen, een raket, een Pipo de Clown woonwagen en een vliegtuig: De IJzeren Vogel.

Op het complex is namelijk een British Aerospace Jetstream 31 vliegtuig neergestreken. De motoren en wielen zijn eraf gehaald, maar verder is het vliegtuig nog in originele staat.

In deze IJzeren Vogel kunnen maximaal vier personen overnachten, twee volwassen en twee kinderen. Of voor vliegtuigspotters; een romantisch weekendje weg.

Slapen in een vliegtuig

Let op: dit is een smal en laag vliegtuig, maximaal 1,75 meter hoog, dit is geen Jumbojet!

In het vliegtuig zit nog steeds een toilet en een leuke zithoek. Direct naast het vliegtuig kunt u gebruik maken van het prive-sanitair, een wastafel & douche.

Ook bevindt er zich nog een zitje aan de buitenkant van het vliegtuig waar je heerlijk kunt zitten en genieten van de buitenlucht. Leuk detail is ook dat je zelf  in de cockpit aan alle knoppen kunt zitten om te proberen het vliegtuig weer van de grond te krijgen middels de Flight Simulator aan boord!

Faciliteiten van De Vreemde Vogel

De twee vreemde vogels, Davy en Petra Knijnenburg, hebben op dit complex in Vlaardingen hun eigen ‘plekkie’ gemaakt. De één is geboren en getogen op de boerderij, de ander heeft jarenlang ervaring in de hotelwereld. Met deze combinatie aan ervaring heeft dit stel een unieke plek gecreëerd om er eens even lekker tussenuit te zijn.

In het Tuincafé is het heerlijk toeven vol in de zon of onder een parasol. De ingrediënten komen of uit de eigen moestuin of van leveranciers uit de buurt. Maar het meest trotst zijn Davy en Petra nog wel op hun eigen biertje; het Pluimpje.

Dit blond, fruitig en hoppig bier wordt gebrouwen door de buren van brouwerij Raven Bone Hill in Maassluis en bevat 5,5% alcohol.  Daarnaast is dit een ideale plek voor een borrelhap, broodje of pizza!

Wat is er te doen in de buurt van De Vreemde Vogel?

Eigenlijk is het niet nodig om het terrein van De Vreemde Vogel af te gaan, want midden in het groen en direct aan een beekje waar u kunt varen. Het strandje van de ‘Surfplas’ ligt op loopafstand, en de kust (Hoek van Holland) ligt op 10 minuten rijden.

Pak de fiets, uw eigen fiets of te huur op het complex, en fiets door de polders van Midden-Delfland of de kassen van het Westland.

Parkeren kan gratis voor de deur van het complex, maar ook met het openbaar vervoer bent u in een mum van tijd bij De Vreemde Vogel. NS Station Vlaardingen-West ligt letterlijk op vijf minuten lopen.

Vanaf dit station bent u binnen drie haltes in Diergaarde Blijdorp. Twee haltes verder en u staat op Rotterdam Centraal Station. Vanaf hier loopt u direct de binnenstad in om te shoppen of een terrasje te pakken.

Bezoek de Markthal voor een culinaire middag of de Kunsthal voor een culturele middag. Bekijk de wereldberoemde kubuswoningen of bezoek het Boymans van Beuningen Museum.

Na een dag in de drukte keert u weer terug naar de oase van rust van De Vreemde Vogel en geniet u met een glaasje wijn of bier van de ondergaande zon.

Reserveer nu deze pipowagen De Papegaai

Origineel overnachten in een vliegtuig

Nederland

Zuid-Holland

Vlaardingen

Thema

Locatie

Van Baerlestraat 252, 3132 EK Vlaardingen, Nederland
Reserveer nu deze pipowagen De Papegaai