Origineel overnachten in een Mongoolse Yurt

CategoriesAvontuurlijk, Natuur, Yurt
Status Open now

Slapen in een Mongoolse Yurt

Op vakantie naar ’t Buitenland? Dichterbij dan je denkt! In het Brabantse dorpje Alphen, tussen en onder Breda/Tilburg, vind je een kampement van authentieke Mongoolse nomadententen. (Ook wel Yurts  of Gers genaamd)

De yurts zijn geschikt voor alle seizoenen, want ze zijn door middel van een gezellig houtkacheltje heerlijk te verwarmen en de gehele tent is geïsoleerd met vilt, waardoor deze behaaglijk warm blijft. In de zomer blijft de yurt hierdoor juist koel. De yurts zijn ingericht met comfortabele bedden en gezellige meubeltjes.

Overnachten in een Mongoolse yurt gewoon in Nederland

Op het terrein van ’t Buitenland, zoals de locatie eigenlijk heet, zijn er verschillende tenten, of dus eigenlijk ‘yurts’. De Baby-yurt is voor de echte romanticus, klein en knus.

Komen jullie met je vriendengroep of de familie, reserveer dan een yurt in het kampement. Deze yurts zijn ingericht voor twee tot maximaal zeven personen.

Indianen tipi-tenten

Er is een indianen tipi-tent om te zitten en te koken en je kunt er ook koken in de heksenketel boven het vuur. Op het nabijgelegen veldje kun je heerlijk rond een kampvuurtje zitten.

Moe van het spelen of het verkennen van de omgeving? Ga in bad onder de sterren in de houtgestookte hottub! Deze biedt plaats aan ongeveer zes personen. Het is natuurlijk wel zaak dat je het vuur eerst aanmaakt en onderhoudt!

Mongoolse yurt als groepsaccommodatie tot 20 personen

Kom je met een (vrienden)groep, vrijgezellenfeest of als bedrijf? Het gehele kampement is ook te reserveren voor groepen tot maximaal 20 personen. In overleg kan het maximum aantal personen worden verhoogd, maar dit doet wel inbreuk aan het comfort.

Wat is er te doen in de buurt van deze Mongoolse yurt?

Het uitgestrekte natuurgebied de Regte Heide, recreatie plas het Zand en de bossen van Chaam liggen in de directe omgeving. Ook het grensdorpje Baarle-Nassau/Baarle-Hertog is op fietsafstand. Dit dorpje ligt in Nederland, maar bestaat uit tientallen Belgische stukken grondgebied.

En in de bourgondische steden zoals Brede en Tilburg, die om de hoek liggen, is het natuurlijk ook goed toeven. Attractiepark de Efteling ligt op ongeveer 25 minuten met de auto.

Reserveer deze Mongoolse yurt!