Origineel overnachten in een Finse Kota - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Origineel overnachten in een Finse Kota

Status Open now

Slapen in een echte Finse Kota

De zon schijnt door de lichtkoepel in het dak van je warme onderkomen, vandaag doe je alles op je gemak. Eten koken, een spelletje bij de kachel, een wijntje in de hout gestookte hottub, nog even verhalen vertellen bij het vuur en dan de gezellige hut in.

‘t Buitenland is voor iedereen

Voor een weekendje weg met vrienden, je collega’s, familie of alleen met je geliefde. Maar ook voor een brainstorm, teambuilding of familiereünie is de locatie bij uitstek geschikt.

Kom comfortabel logeren op ons mooie terrein in onze prachtige Mongoolse Yurts, Tipi’s, Pipowagen en Finse Kota’s. ‘t Buitenland zit in Alphen (NB) vlakbij de Efteling, Beekse Bergen en de gezellige steden Tilburg en bourgondisch Breda.

Tevens op een steenworp afstand van natuurgebieden de Regte Heide en de Chaamse bossen met zwemplas Het Zand.

Kampvuurtje stoken (hier mag het nog) en lekker badderen in de houtgestookte hottub

Inrichting van deze Finse Kota

Deze houten “tenten” werden vroeger door de Sami, een noordelijk nomadenvolk uit Lapland, gebruikt. De Kota heeft de oorspronkelijke tipi’s vervangen die de Sami’s in eerste instantie gebruikten.

Hoewel deze tipi’s bedekt werden met rendierhuiden bleek de houten Kota toch beter te voldoen. Je ziet de tipi-vorm nog wel terug in de huidige Kota’s.

De Kota’s van ‘t Buitenland zijn geschikt voor vier personen. In plaats van het open vuur van vroeger is er nu een gezellig houtkacheltje in geplaatst. Zo is de Kota in alle weersomstandigheden behaaglijk. Er is een tweepersoonsbed van 1.60 meter en een twijfelaar van 1.30 meter breed. De indeling van de twee Kota’s verschilt.

Zo heeft Kota Hirvi (Eland) geen water in de Kota, maar wel een waterpunt direct erachter. Een klein koelkastje, keukenblok met bestek en servies behoren tot de inventaris. Beneden staat een tweepersoonsbed wat in te klappen is tot driezitsbank. Op de knusse vide vind je de twijfelaar, een superfijne slaapplek voor kinderen.

Kota Karhu (Bruine Beer) heeft een iets grotere koelkast en wel een waterpunt binnen. Achter de scheidingswand van kaasplanken vind je het tweepersoonsbed. Het bankje in het woongedeelte klapt uit tot twijfelaar.

Deze Finse Kota’s zijn origineel omdat:

 • Back to basic op een bijzondere manier.
 • Mét houtgestookte hottub.
 • Volop wandelmogelijkheden in de buurt.
 • Slapen in een Indianen Tipi, Mongoolse Yurt. Kota of Pipowagen
 • Genieten bij het kampvuur.
 • Koken in een heksenketel boven het kampvuur.

Wat je moet weten over deze Finse Kota’s:

 • Voor 1 tot 44 personen (in combinatie met Finse veldje)
 • Inchecken tussen 15:00 uur en 17:00 uur, uitchecken tot 10:00 uur
 • 1 nacht verblijven mogelijk op doordeweekse dagen
 • Parkeren gratis
 • Huisdieren toegestaan in overleg
 • Geschikt voor kinderen

Reserveer nu deze Kota!