Logeren op een melkveehouderij in Wierden - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Logeren op een melkveehouderij in Wierden

Status Open now

Origineel overnachten in een Reggehooiberg op B&B Heide Hoeve

Op het platteland van Twente, aan een heidelandschap: het Wierdense Veld bevindt zich Bed & Breakfast Heide Hoeve.

De Heide Hoeve is al meerdere generaties in het bezit van de familie Van de Kolk. Inmiddels is de moderne melkveeveehouderij, met ongeveer 95 melkkoeien, uitgebreid met een Bed & Breakfast, reggehooibergen en paardenlogies. Op de delle (deel) waar vroeger de koeien stonden, is een groepsaccommodatie voor acht tot veertien personen ingericht.

Slapen in een typische Twentse vakantiehuis

De Reggehooibergen zijn dan ook een ode aan traditionele Twentse hooibergen, dit zijn hooibergen zoals deze in het verleden in deze streek werden gebouwd. Eerst voor de opslag van stro, hooi en koren, tegenwoordig dus als vakantiehuis.

Op de hoeken staan vier robuuste palen met daartussen wanden met ambachtelijke potdekselbetimmering en daarbovenop natuurlijk een rieten dak. De kozijnen voor de ramen en deuren sluiten met hun roeden weer naadloos aan op deze agrarische architectuur.

Faciliteiten van B&B Heide Hoeve

De Reggehooibergen op de Heide Hoeve beschikken allebei over twee slaapkamers, waarvan één slaapkamer met een tweepersoonsbed en één slaapkamer met drie keer een éénpersoonsbed, in totaal kunnen er dus maximaal vijf personen heel bijzonder overnachten in deze hooibergen.

Verder is de Reggehooiberg volledig ingericht met een ruime, van alle gemakken voorziene keuken, een gezellige woonkamer en een luxueuze badkamer met infraroodsauna en sommige hooibergen hebben zelfs een hottub buiten staan.

Openslaande tuindeuren leiden naar een royale tuin met een privé-terras . En hoewel u hier komt voor de rust en om een boekje te lezen, internet is nooit ver weg, want ook hier is vanzelfsprekend gratis wifi aanwezig.

De omgeving van Heide Hoeve in Wierden

De boerderij ligt centraal tussen Twente en Salland, wat veel mogelijkheden biedt voor uitstapjes. Natuurgebied het Wierdense Veld is een afgegraven veengebied van ongeveer 400 hectare, dat bereikbaar is via zandwegen.

Iets verderop ligt Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, een prachtig natuurgebied waar mooie wandelingen en fietstochten kunnen worden gemaakt.

In de buurdorpen Hellendoorn en Rijssen kunt u terecht voor eventueel dagelijkse boodschappen, de dichtstbijzijnde grote steden zijn Almelo en Hengelo. Avonturenpark Hellendoorn is met de fiets binnen een kwartiertje te bereiken.

Reserveer nu B&B De Heide Hoeve