Bijzonder overnachten op een Friese woonboot

Midden in de jachthaven van het Friese dorpje Warns, vlakbij Stavoren, liggen deze gezellige huisboten te dobberen en te wachten op uw komst.

Eigenlijk liggen de woonboten aan de overkant van de jachthaven. Hierdoor kunt u wel gebruik maken van de faciliteiten van de jachthaven, maar heeft u ook wel weer voldoende privacy.

U kunt met deze huisboten ook varen, dus u hoeft niet per se in de jachthaven te blijven liggen.

U moet hiervoor dan wel een schipper inhuren, want zelf varen met deze huisboten is niet toegestaan.

Wilt u bijvoorbeeld tijdens een weekje Friesland één of twee nachten midden op het meer blijven slapen, dan kan dat gewoon geregeld worden. Maar u kunt u uw gehele verblijf natuurlijk ook lekker op uw vaste stek blijven liggen.

Faciliteiten van deze woonboten in Friesland

Er zijn twee type houseboats, of huisboten, te huur; een tweepersoons woonboot en een vierpersoons woonboot. Kort gezegd; de romantische variant en de gezinsvariant.

Het keukentje is voorzien van een Nespresso-machine, er is een badkamer en één of twee slaapkamers (afhankelijk van het type boot).

De boten hebben een veranda én dakterras. Van dat dakterras kunt u met het trapje weer naar beneden, maar leuker is het om met de glijbaan af te dalen en een lekkere plons te maken in het water.

In deze houseboat is zelfs centrale verwarming aanwezig, maar gezelliger is het om gebruik te maken van de pelletkachel.

Hier in Friesland kunt u nog gewoon voor de deur kosteloos parkeren en ook de wifi is gratis beschikbaar.

Kom tot rust op de Friese wateren

Of u nu op ontdekkingstocht gaat op de Friese wateren en een rondje ‘Elfsteden’ doet per fiets of e-bike, of dat u gewoon lekker op uw veranda blijft met een goed boek en een glaasje wijn, deze houseboats zijn de ideale accommodaties om lekker tot rust te komen.

 

Reserveer nu deze huisboot in Warns

Huisboot in het Friese Warns

Nederland

Friesland

Warns

Thema

Locatie

Op 'e Wâl 12, 8721 GJ Warns, Nederland
Reserveer nu deze huisboot in Warns